Ronde Van Berg

Da var årets sykkelsesong i gang!
Den starta i strålande vår vær i Larvik. 100km i små kupert rund løype der rittet heite Ronde Van Berg. Navnet kjem av at arrangøren tydeligvis digger belgiske sykkelritt og har derfor prøvd så godt det går å lage både løypa å arrangemang deretter.

For mange var nok dette første ritt for sesongen. Då inkludert meg. Var rimelig spent før start på korleis dette skulle gå. Har siden sist innlegg på bloggen vore noke småsjuk og forferdelig sliten. Derfor lite trening denne uka.
Men til tross for dette virka kroppen ganske bra! I ett forholdsvis stort felt (hvertfall 150stk) med ganske mange gode ryttera!
Målet med rittet var å få god ritt trening med mykje fart og hard kjør i kroppen. Derfor var det eit stort mål å komma seg avgårde i brudd. Det klarte eg då vi var ca 35km ut i løpet. Då kom eg og 4 andre avgårde. Kom 3 til opp til oss så vi var 8stk som kjørte bra sammen i 3-4mil. Da kom det opp en gruppe til oss som var minst like stor slik at vi var ca 20mann i tet.
Beina mine eller rettare sagt låra mine begynte å bli skikkelig dårlige etter ca 8mil. Dette skyldtes at setepinnen min skled ned etter bare 5km av løpet! Det førte til at eg kjørte 95km med setet ca 10cm for lavt!!! Noke som då gjorde at eg omtrent bare fekk brukt låra når eg satt og tråkka. Langt i frå noke behagelig sittestilling og bruken av krefter var nok ikkje heilt optimal når det blei slik.
Men eg gjorde det beste ut av situasjonen og visste at det å spurte med lår som var så ødelagt ikkje ville gå noke særlig.
Så målet blei å bare være med på å halde farten oppe i feltet for å få mest mulig hard kjør og likevel klare å henge med til mål. Det klarte eg, men i slak motbakke til mål hadde eg ingen mulighet for henge med dei sterkaste som støta på dei siste 500metrane. Krampen kom med eingang!! Men kom til mål på ca 10plass.

Så må sei at eg er veldig fornøgd med egen innsats når situasjonen blei slik som den ble med sittestillingen!
Og eg fekk bekrefta at formen er noke lunde slik som den skal være på denne tid:)
Syns det lovar bra for sesongen vidare! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3