Ringerike Gran Prix

Kjørte i dag Ringerike Grand Prix som er tidligere år har vært eit 5dagers ritt men som i år vart arrangert som etappe ritt og er å betegne som Norges største ritt på landevei med tanke på status og kategori.

Løypa var 175km lang med først 2lange runder før vi skulle kjøre 10 korte i hønefoss sentrum.
Satt med i hovedfeltet til vi hadde kjørt ca 115km altså de to lange rundene. Med lite ritt i beina var farten i dag rimelig høg etter mi meining. Fekk vel da vi kaller for fartsjokk. Beina er rett og slett ikkje vant med det høge tempoet. Men kava meg no med inn til Hønefoss sentrum igjen.
Men då startet virkelig utskillingen. De 5fyrste rundane innhold ein god kneik som allerede første runde sprengte feltet og meg!
Som mange andre datt eg av teten og blei sittande i ei gruppe og bare sykle så lenge vi fekk lov av dommerene.
Vi fekk akkurat sykla så lenge at vi fekk prøvd 1 runde av dei fem siste type rundane. den innholdt den berykta Ripebakken! Ein SVINEBRATT bakke som eg med mine bein bare så vidt klarte å sykle opp!!
Nesten glad eg slapp å sykle fleire rundar for den var ikkje behagelig å forsera!

Alt i alt så var det kjekt å kjøre ritt igjen og dette var ei skikkelig hard og god gjennomkjøring som eg virkelig trengte no. Har hatt ei tung veke med litt små rusk i systemet så var godt å få ei så hard gjennomkjøring før neste helg då det er sesong åpning i Norges cupen i maraton.
Må sei eg er ekstremt spent på første maraton løpet då eg ikkje akkurat er veldig ryttinert som terrengsyklist. Men regner med det blir moro:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3