Valdresrittet

I ei vanskelig tid for mange pårørande og ein heil nasjon vart valdresrittet likevel gjennomført. For å markere dei tragiske hendelsane som har funne sted på Utøya og Oslo vart det holdt 1min stillhet før start samt at det ikke vart spela musikk på høgtalerannlegget.
Følte det var litt surealistisk og kjempe det ein klara på ein sykkel når noko slik har skjedd….
Men eg velger likevel å skrive om dagens ritt og korleis det utarta seg.

Gjekk forholdsvis rolig frå start, men i første lange bakke satte faktisk eg litt fart. Feltet strekte seg, men vart so og sei samla på toppen igjen.
Neste bakke var lengre. Her blei det kjørt hardt og mange begynte å merke det i beina mot toppen. Mot slutten var det meir slak stigning. Passer meg perfekt! Her tråkka eg litt ekstra og feltet sprakk opp då vi på toppen svinga inn på fyste stiparti.
Ganske langt parti med sti som stortsett var gjort om til bekka pga alt regnet den siste tida. Ut frå dette partiet vart eg sittande i tet med 3andre.
Etter ei stund kom det opp to til då vi var i ei lang stigning. Då vart det støting og eg kjente at beina mine som hadde vært overraskande gode første time var betraktelig daffare no. Men eg beit meg fast og vi var no 3mann i tet.
So kom det ei skikkelig sugande stigning på gjørmete sti. Her mista eg dei to og vart seinare tatt igjen av ein bak.
Eg og han kjørte bra samen og kom nesten opp til dei to i tet. Avstanden var nede i 10sek då det bare var nokre km til mål. Men då fekk både eg og han eg satt med det tungt i ei lita mote og begge fant vel ut at det var kun 3plass som var å kjempe om.
Eg støta 500m frå mål og klarte å berga pall plassen:)
Godt fornøgd med dette i ei forholdsvis hard, våt og sugande løype!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3