Drammensrittet 2011 – Ein variabel dag!

Dagen i dag fekk ein brå start!
Vokna av sms frå Vegard Fredheim som eg skulle kjøra sammen med til Drammen kl 8. Da skulle eg egentlig møtt han for å reise! Forsover meg max ein gong i året og då måtte da jo sjølvsagt skje i dag!
Kasta meg rundt og kom meg avgårde litt seinare enn planlagt, men med kjerring som lager matpakke så går jo ting litt fortare;)

Drammensrittet har ei lang sei stigning rett etter start, noko som passer meg håløst dårlig. Er slow starter og ikkje noke klimber. Men eg viste at det er viktig å sitta med fra start då puljene etablere seg nettopp etter denne bakken.
Desverre måtte eg sleppa mot toppen rett før vi begynte på første stiparti. Og eg hadde nok då kjørt langt over limit for eg stivna og vart forferdelig daff i beina. Denne daff heten blei bare verre og verre ut over løpet. Hadde rett og slett ikkje noke trøkk i beina!!! Måtte sleppa dei eg satt sammen med i pulje 2 og satt og kjørte aleine i mitt eget tempo som var fryktelig lavt! Ryttara kom fykande forbi meg uten at eg hadde sjans til å henga på! Og dette var ryttara eg normalt er langt framfor. Tenkte med meg sjølv at dette blei ein lang tur for bare å komma seg i mål….

Men etter langesone etter ca 27km der eg med ein feil takelse fekk flaske med redbull og cola på skjedde det underverk.
For nokre km seinare var plutselig kroppen som ny!
Farten steig, motivasjonen ein heilt annan og eg bestemte meg for å prøve å ta igjen flest mulig som hadde sust forbi meg. Var rundt 35km igjen av løpet når mirakelet skjedde.
Så etter å ha tråkka på som bare det tok eg igjen rytter etter rytter og kjørte bare i frå dei igjen.
Å til all forbauselse hadde eg klart å kjøra meg heilt opp til 9plass då eg endelig kom i mål!
Var nok på over 20plass før kroppen tok til fornuft å begynte å virka igjen^^

9plass i Norges cupen burde eg jo vera fornøgd med, men ikkje idag. Dette fordi ein del av dei aller beste og ein del som er på mitt nivå var og kjørte cykelvasan i Sverige. Eg hadde derfor eit håp om å kunne kjempa om rundt 5plass i dag. Men slik vart det altså ikkje.
No legg litt om på treningsplanen framover mot Birken om 14daga for å håpa på full klaff då:)

Kjører kanskje Raufossskogen MTB kommande helg, men ikkje sikker enda;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3