Raumerrittet – En herlig “jævlig” opplevelse!

I går lørdag 9.6.2012 gjekk Raumerrittet.
Et prestisjefullt ritt kor alle dei beste i Norge stiller samt fleire svensker fra Herbalife 24 laget.

Eg er ein type som sjeldent skryter av å være i god form. Heller flink til å finne negative sider med formen… Det veit dei som kjenner meg! MEN derimot dei få gangene i året eg seier at eg føler meg bra så, er eg også bra!
Det har eg faktisk sagt denne veka. Og har for første gong i år vært nervøs før eit sykkelritt. Alltid eit godt tegn når ein er nervøs. Tegn på at spenningsnivået er der det skal være!

Nytt for året var at løypa var snudd fullstendig rundt. Altså at vi kjørte motsatt vei gjennom heile løypa i forhold til tidligere år.
For meg passte dette ypperlig!
Da blei det ca 25km på asfalt i starten før vi smalt inn en lang sei bakke på grus vei. Bratt, men ikkje verre enn at storskiva gjekk greit å bruke!
Grusen var temmelig sugane etter som det regna NOKE SÅ ENORMT rett før start og imens vi sykla.
Det skilte derfor kanskje meir en normalt i bakken. Og på toppen var det bare 12mann igjen i teten, deriblant meg! Første gong på lenge at eg klarer å henge med teten i slike tøffe parti!
Ekstremt motivert og inspirert av å ha klart dette gjekk det veldig greit å henge med. Følte med egentlig veldig komforttabel der eg satt!
Var rett og slett herlig å sitte her sammen med dei store! (hvertfall om ein ser bort fra det jævlig våte og kalde været! holdt egentlig på å fryse i hjel…)

Stortsett grusveier heilt fram til det gjenstod ca 20km tenker eg. Da bar det inn i det som før var siste terrengparti. Og i år som i fjor var dette BARE gjørme!
Her hadde eg enkelt og greit ikkje sjans til å henge med. Eg blei nødd for å springe mykje av dette partiet da eg greit ikkje klarte å sykle her. Forstod på Lars Granberg som også er på Toyota Fuji Team som satt i samme pulje at han sykla mykje av dette partiet. Og han klarte derfor å henge med dei beste gjennom her! Sterkt!

Tapte derfor mykje tid på dette og eit nytt parti av samme “gjørme kvalitet” like etterpå.
Ut fra siste partiet var eg nokre sekunder bak Lars Petter Stormo som hadde passert meg i gjørma. Kjørte meg da opp til han og vi kjørte greit sammen på asfalten inn mot mål.
Hadde sjølvsagt planer om å ta han på slutten, men feilberegna noke grasalt på valg av gir i ein fryktelig bratt bakke. Han fekk da ei god luke som var umulig å hente inn.

Kom då i mål som nr 8 på Raumerrittet 2012!
Ekstremt fornøgd med egen innsats! :D

Håper formen holder seg ei stund til framover! Er moro å sykle når formen er slik:)

Ritt framover no blir:
- Hallingrittet
- NM Landevei fellesstart i Bergen
- NC 3 maraton på Norefjell

Resultatliste fra raumerrittet: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=1004#box_results_header_anchor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3