Hallingrittet 2012

I helga som var ble årets Hallingritt arrangert på Goldfjellet. I strålande møkka vær med regn og 3-4 grader, gjørme og klinete grusveier. Altså alt ved det normale med tanke på vær og kjøreforhold…. :P

Ettersom eg vant rittet i fjor var sjølvsagt målsettninga å forsvare denne seieren!

Er ganske så hard start på Hallingrittet og Jon Kristian Svaland fra Team United Bakeries åpna hard og feltet som denne dagen ikkje var det sterkeste blei kjapt sprengt. Han kjørte bra og eg haddde nok med å henge med! Særlig sida beina mine fekk sjokk med så hard start…liker best å komme litt inn i løpet før slike bakkar begynner.
Svaland hadde nokre meter på meg og team kompis Pål Flattum på toppen av bakken etter ca 25minttuers sykling.

Ei litt rask, men steinete nedkjøring på kjerrevei som den dagen var blitt til bekk var neste hinder. Eg gøtsa som alltid i ned over bakkane, særlig denne dagen for å tette luka til Svaland. Hadde nesten kjørt han inn, men då traff eg da som omtrent var den siste steinen før vi skulle ut på grusvei med bakhjulet. Klank sa det! Traff steinen såpass hardt at det slo heilt inn på felgen.. Og då gjekk det som det måtte gå! Klippte slangen og lufta gjekk ut av både slangen og meg….!

Bytta slange og skulle fullføre rittet. Sjølvebyttinga av slangen gjekk forsåvidt ganske kjapt, men så va da meg og luft patron! Denne gongen funka pumpa, men eg klarte å gjer noke feil..for blei ikkje nok luft i dekket til å kunne sykle videre.

Så då var det bare å ta beina fatt å gå heim at! Kald, irritert og bitter!

Pål Flattum kjørte bra og enda på 2plass bak Svaland :)

Sjølv håper eg på bedre lykke neste i ritt!:)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3