Norefjellrittet NC 3 – Bokstavelig talt OPP”TUR”

Etter nokre helger med skikkelig stang ut og uflaks håpte eg på at hellet var på mi side denne helga.

Norefjellreitt som er Norges cup ritt nr 3 i år var rittet som stod for tur.

Etter ein bedre middag og godnatt søvn på Quality Hotel Norefjell som er  ein av våre sponsorer så var eg idag skikkelig spent og gira på å prestera!

Som det ligg i navnet så er rittet på Norefjell og området rundt i lia der. Da start og mål er på ca 800 moh seier det seg nesten sjølv at det ligger ein del høgdemeter å venter underveis på dei 70km som skulle syklast. Ja ikkje mindre enn ca 1900 høgde meter faktisk……!

Etter ein kjapp start med bakke spurt etter bare ca 5km bar det bratt ned utforbakken på ein utfordrande kjerrevei….! satt her greit med i teten og tempoet var ganske høgt med litt små støting.
Etter litt opp og ned på grusvei gjekk det inn på stiparti. Satt her ganske langt framme og det sprak opp i fleire puljer. Satt her då i pulje 2 sammen med 4andre og 3 forran oss.
Var vel et par stiparti til og litt grus i mellom. Eg sleit meir og meir for kvart parti og måtte tette større og større luker ut på grusen for kvar gong…Til slutt rauk “striken” og eg blei sittande aleiene fra ca 1times kjøring til ca 1:45.
I denne perioden var eg rimelig bekymra for korleis eg skulle komme meg til mål! Beina var pinn stive…Huff!

Kjell Karlsen kjørte forbi meg etter ei stund, og sykla rett i frå. Mentalt var eg innstilt på å blit tatt igjen av alle bak meg!
Men hadde no tråkka rolig rundt ei stund, drukke og hivd innpå nokre Squeezy gel’s. Dette gav beina litt power igjen og med Karlsen litt framfor bi meg så tentke eg fanen no får eg ta meg sammen og hente Karlsen!
Tok han igjen og vi kjørte greit sammen i ca 45min. Kjente at han hadde langt bedre trøkk enn meg i bakkane og visste vel at han kom til å kjøre fra meg mot slutten. Men tenkte det var viktig å henge med så lenge det gjekk med tanke på avstand bakover.

Ca 8-9km fra mål måtte eg slippe og finne mitt eget tempo opp til mål. Hadde ingen anelse om kor langt det var bakover så måtte bare tråkke javnt og håpe at krampen holdt seg unna.
Etter det som føltes ut som ei HEIL eevighet kom eg omsider over målstreken! Skrekkelig utslitt etter å sykla da som føltes ut som 3timars sykkel tur i bare oppoverbakke!!!

Men da dagens utmattelse holdt til 6plass var det vert slittet! Skikkelig opptur etter dei siste helgenes uflaks!
Dette er det beste eg har prestert i NC maraton sammenheng og må sei meg skikkelig fornøyd! :D

Håper på like gode takter om 14 dager under Molde Challange som er NC 4:)

Dagens resultat:  http://n-3.no/tronnes-saw-seieret/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3