Molde Challenge NC 4!

Eg og fruen kom til Molde på torsdag uten junior! Fått slappa av, kost oss og lada batteria før dagens Molde Challenge som var årets fjerde Norges Cup ritt.

Ei hard løype på 75km med ca 1700 høgde meter.

Været var sjeldent bra til å vera i Norge. Opphold og faktisk så OK temperatur at til og med eg kasta buffen!

Rittet starta med skikkelig “pause bein” ettersom vi blei ståande i ca 20 minutt på startsreken då arrangøren sleit med tidtakingsystemet…
Starten gjekk omsider og heldigvis ganske lang master gjennom Molde sentrum til det bar inn i stigningane.
Først på asfalt, så grus før det gjekk over til sti. Lang stigning som for oss som kjørte nc skulle forserast 3 ganger!

Hadde påforhand bestemt meg for å kjøra heilt anna løpsopplegg en på Norefjell. Der prøvde eg å henge med teten så lenge som mulig. Det var dårlig oppskrift eller hvertfall fryktelig vondt når da blei så stor smell!
Derfor skulle eg i dag prøve å kjøra mitt eget ritt, og ikke henge så lenge at det førte til stive bein og kjempe smell!

Så opp første bakken var tempoet høgt. Satt litt langt bak inn i bakken og klarte ikkje med det å henge med teten. Hadde kanskje klart det, men det strida mot taktikken og ville garantert ødelagt beina.
Blei da ca 30sek bak teten på toppen. Satt da aleine ei stund før Marius Gullhaug kom opp bakfra. Vi klarte å kjøre inn teten ned mot runding kor vi skulle opp lange bakken igjen. Teten hadde fått slappa av nedover, mens vi hadde slitt. Akuratt når vi fekk kontakt igjen starta bakken. Det gjekk som det måtte gå…for fort for min del.
Måtte igjen sleppa midtveis i bakken, og satt igjen aleine. Det gjorde eg faktisk resten av rittet også…

Kjørte javnt og prøve å ikkje kjøre for hardt i bakkane slik at eg hadde trøkk på flatene og nedover. Dette funka bra.
Og eg fekk litt sjokk då  vi var ferdige med små rundane og kjørte litt nedover og skulle ta fatt på ei lang stigning opp skitrekket i Molde. For plutselig var tet gruppa bare 20 sek forran meg i bunn av bakken!

Skjønte då at eg holdt eg bra tempo der eg satt aleine og følte meg litt tryggare på at det ikkje skulle komme folk opp bakfra.

Mot slutten tok eg igjen Lars Ove Thoresen som hadde hatt noke teknisk/pungtering. Vi sykla då for 5 og 6plass ettersom Greg Saw hadde vært ein tur i grøfta og Carl Fredrik Hagen hadde pungtert på begge hjula. (dei hadde altså vært forran meg)
Thoresen klarte å kjøre fra meg i et gjørme parti og eg turde ikkje å gødste i nedoverbakkane etterpå for å kjøre han inn igjen. Enkelt å greit pga at eg ikkje ville risikere pungtering. Safe heller inn til 6plass!

Knall fornøyd med 6 i dag, særlig sida eg omtrent sykla aleine i nærmara 2,5t!
Taktikken funka bra og unngjekk smellen, men fekk likevel tatt  ut det eg var god for!:)

Toyota Fuji Team hadde og ein meget god lag innsats! 4blandt dei 8beste:)
Med Bersveen Støen på ein sterk 4plass!

Resultat: http://www.moldechallenge.no/wp-content/uploads/2011/04/Resultat-Norges-Cup-2012-v1.0.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3