Valdresrittet 2012 – Årets første seier!

I går gjekk Valdresrittet av stabelen. Et aktivt ritt med stor deltakelse både i elite klasse og rittet generelt. Totalt ca 900 deltakere hadde tatt turen til hyttegrenda på Vaset!

Kjørte rittet i fjor også og endet da på 3plass. Syntes løypa var meget fin og ønsket derfor å kjøre dette rittet i år også.

På startstreken var det mange sterke navn, deriblant fjorårs vinner Carl Fredrik Hagen frå Oslo Sporstlager og “hesten” Geir Lien!
Da det var ganske kraftig motvind fyste del av rittet blei det som ventet lurekjøring frå start, og Geir Lien var stortsett den einaste som drog i front, resten satt bak å lurte…( inkludert meg)
Etter ein litt lengre bakke på grus bar det på toppen inn på fyste terreng parti. Lien drog på opp bakken og fortsatte kjøret gjennom store deler av terrengpartiet.
Dette førte til stor avskalling og vi var bare 8-9mann da vi kom på grusen igjen. På nytt litt lurekjøring, men ei viss kjedkjøring fikk vi til rundt et vatn.
Ettersom eg kjørte i fjor huska eg ganske bra korleis løypa var. Og ved matstasjonen kom det ein ny bakke som eg visste passa Lien perfekt. Og han satte fart opp der og heldigvis var eg oppmerksom på dette. På toppen var vi kun igjen 5stk.

Løypa skifta endelig himmelretning og vinden kom no bakifrå. Kilometrane gjekk rimelig fort ei stund inn mot neste bakke. Lengste bakken på heile rittet. Her var det klatremus Hagen som satte fart! For min del var det bare heilt på håret at eg klarte å bite meg fast over toppen!
Igjen inn på terreng parti. Her fekk Hagen og Thomas Dahlsrud ei lita luke då eg blei liggande bak Lien som sleit teknisk i dette partiet.
Med bein som var temmelig stive etter siste bakken klarte eg ikkje å tette luka!
Men med tempo hest Lien i nærheten regna eg med han ville kjøre som f…. når vi kom på grusen igjen. Dette stemte! Han gira opp på dei gira som ingen andre i Norge har og med hissig kjøring av han og litt hjelp av meg kom vi oss greit opp igjen til tet!

Eit lettare parti på grus der eg fekk tatt ein etterlengta gel og drukket litt gjorde at beina kom seg litt igjen.
Heldigvis for vi kom då plutselig inn på eit terrengparti igjen som eg ikkje kunne huska var der i fjor! Hagen som hadde vært på hytta som ligger i løypa heile veka visste godt om dette, og satte fart igjen!
Her var det ikkje aktuelt å sleppa samme kor vondt det gjorde! Beit meg fast, Lien måtte gje luke!

Uventa så var det godt sammarbeid mellom oss tre og vi mata det vi kunne i fare for at Lien skulle klare å mate seg opp igjen!
Vi haldt unna og den siste kilometeten låg eg i front.
Kom med det først inn på dei siste 500m til mål som er på gras og humpete grussti. Var da bare ein ting som gjaldt! Bonn gass og vel som det!
Og utrulig nok klarte eg å kjøre dei av hjulet og fekk 3sekund til Hagen som blei 2 og Dahlsrud nr 3!

Seier!!!!:D

Utrulig digg å kunne kjøra først over målstreken igjen!!:)

Bein og kroppen trur dåke vel at var konge sida eg vant i dag. Men langt i frå! Har sida Molde sist helg vært sliten og rar i beina. Lår musklaturen føles fryktelig pakka/sliten og kvart tråkk når eg tar gjer vondt! Derfor temmelig overraskande over at eg klarte det eg klarte i går!!:)

No skal eg roa da skikkelig ned denne veka med lite og rolig trening fram mot NM maraton som går først kommande søndag i Å i Heiane som ligger i Birkeland på Sørlandet.
Håper på konge bein da. For då venter ikkje mindre enn 90 bein tøffe km, og forventet vinner tid på rundt 4timer!!!

2 Comments:

  1. Hei.
    Tok et kult bilde av deg oppe ved Fiskeløyset. Kanskje du vil ha det?

  2. Hei
    Ja takk veldig gjerne:)
    Send det til vidar_mehl@hotmail.com du :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3