NM maraton 2012 – Å i Heiane

Nok ett ritt unna gjort!

Denne helga var det NM maraton i den berykta Å i Heiane løypa på sørlandet. Ei knallhard løype som virkelig skiller kveiten frå hveten!
Heile 90km i meget kuppert terreng med mykje sti og harde grusparti!

Med eit ritt som var ca 15km lenger enn normale maraton ritt og med antatt vinner tid på 3,30 – 3,45t hadde eg stor respekt for den ekstra timen som vi skulle slite oss gjennom.
Planen for rittet mitt var derfor å ikkje brenne kruttet første timen, men heller kunne “spa” på siste timen og hente dei som hadde gått på smellen!

Starten gjekk etter ca 5km med rolig sykling bak masterbil.
Feltet skaut fart og det bar ganske kjapt inn på et lengre parti med rask singeltrack løype. Kom meg såpass tidlig inn her at eg hold følge med teten inn i første lange bakke. Her gjekk det som venta fort, men fant min egen fart som viste seg å vera omtrent rask nok til å følge teten. Og etter ett par magadrag klarte eg å henge med teten inn i første skikkelige stiparti på løypas høgste punkt! :)
Men fekk vel då kjenne litt på kjøret og måtte sleppe etter rett og slett dårlig kjøring og treig springing i nokre myr parti.

Etter en drøy times kjøring danna det seg ei gruppe der eg satt sammen med 5 andre. Vi var då inne i eit parti med grus og asfalt og fekk til et bra samarbeid! Kjørte enkelt og greit raskt og fekk sekunderinger om at teten igjen bare var minuttet forran oss.

Men akk ja. Nye stiparti venta på oss. Gruppa blei splitta og det blei no meir og meir mann mot mann ute i skogen. Slitet var vvirkelig i gang no!

Til tross for litt overivri kjøring i starten følte eg likevel at beina spelte greit bra på lag, og hadde i ein periode klart å kjøre litt under syre nivå. Dette førte til at eg ved passering etter 60km der vi skulle ut på siste runde på 30km hadde ein god del å kjøre med. Hadde då klart å karre meg heilt opp til 8plass.
Mutters aleine og uten å veta kor langt det var hverken fram til neste eller bak til neste som jakta på meg kjørte eg det eg klarte i håp om å klarte enda meir!
Og plutselig inne i seigt parti i litt knotete skog var det ny rytter på skudd hold. Tok han igjen og kjørte så og sei rett i fra. Oppe på 7plass.

Men no begynte det virkelig å svi i beina mine og! Og dette blei langt i frå bedre ettsom vi skulle opp det som der og då føltes som ein uendelig lang klartevegg! krampa begynte å nappe og km skilte viste vel ca 12km igjen! huff :P
Men likevel med godt mot og inspirert av å ligge så godt ann i NM så var det bare å trosse smertene og trokke vidare.

Nytt problem dukka no opp! Sigepunktering på framhjulet!! Ai ai! Måtte ta det meir og meir i ro i svinagene for dekket begynte no å bli så slapt at eg var redd for å rive det av felgen. Kikka meg bakover støtt og stadig, men ingen der.
Så med rolig kjøring holdt det akuratt til å komme seg til mål.

7plass i NM maraton 2012 var et faktum! Utrulig fornøyd med prestasjonen min og særlig sida det ikkje var stor avstand opp til 3plass!! Under 3min faktisk!

Resultatliste: http://www.birkenes-il.no/sykkel/sok.aspx

Lars Ragnar Manengen vant for tredje år på rad knepent forran Håkon Austad som gav han kamp til døra! Gratulerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3