Prøver noke nytt!

Om vinteren er som regel styrketrening ein stor del av treninga mi.
Dei siste åra har eg hatt ein filosofi om å kjøra maaaaange repetisjonar med lite vekt. Dette i kombinasjon med mykje styrketråkk.

Dette har jo forsåvidt fungert bra, men ønsker å prøve noke nytt for min del no i vinter.
Så denne vinteren blir det meir maks styrke relatert trening. Øvelser eg bruker er knebøy, beinpress, leggpush og diverse andre som eg ikkje har noke navn på…;)
Så har då gått i frå 50 repetisjoner * mange ganger til 5reps med mykje vekter og få ganger!!
Planen er likevel og kjøre litt styrketråkk, men langt frå samme mengder som tidligare…

Grunnen til at eg bare har kjørt lette vekter tidligare er vel forsåvidt ikke kun pga ein filosofi eg laga meg. Men dette skyldes også frykt for å ødelegga ryggen som eg opererte for prolaps i 2005. Men føler meg såpass sterk at faren for å ødelgge den igjen er liten så lenge eg løfter riktig og bruker ryggbelte. :)

Har hatt nokre økter til no i haust på 360 gradertreningssenter som er et nystarta fantastiskt fint senter på Gjøvik. Og er ganske sjukt kor fort ein merke framgong når ein driv med styrketrening!
Starta rolig med knebøy med 80kg første økta og økt på kvar økt.  Og i går var eg oppe i 140kg på stanga. Kjører da “sykkel” knebøy. Det vil sei at eg ikkje går heilt ned med rumpa, men ein meir tilnærma vinkel på beina som når vi sykler.

Håper denne endringa i treninga kan resultera i økte resultat next year! :)

2 Comments:

  1. Blir spennende å se hvordan dette slår ut på sykkelen til neste sesong! Skjønner at Manengen også kjører mye maks styrke, så det kan vel ikke være helt feil! Lykke til med treninga fremover!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3