Helgøyatråkket

Då var årets første MTB ritt unnagjort! Helgøyatråkket som sjølvsagt går på Helgøya midt mellom Hamar og Gjøvik.
Nydelig vær med sol og ca 15 norske pluss grader!:)

Etter mykje snørr og kløing i nase og hals siste dagane var spenninga stor om kroppen i det heile tatt virka. Tok fri i går..
Men fant kjapt ut at den faktisk virka! Best når eg ikkje er 100% frisk som folk seier…:P
Mykje tyder da på at det eg trudde var ein forkjølelse mest trulig var eit allergi anfall. Har dei siste dagane spraya naso og augene mætt med Livostin i håp om at det sku funke. Så tak for at det finnes slik vidunder medisin;)

Rittet hadde et meget bra start felt med maaange av dei aller beste i maraton sirkuset til start.
Starten gjekk som vanlig ganske fort, men kanskje ikke like vilt som det ofte går fra start. Prøvde sammen med Fredheim å kjøra litt smart frå start… vi gav små luker fram til teten som kjørte litt i rykk og napp. Men vi kjørte meir jamnt og slapp dermed unna dei aller verste fartsøkingane. Og som bestilt kom vi kontrollert opp i teten etter ikkje så lange stunda når dei hadde fått brukt opp litt krutt:P

Foto tatt av Turid Vålermoen

Foto tatt av Turid Vålermoen

Opp til øyas høgste pungt er det ei drøy stigning som er skikkelig bratt. Der måtte eg kapitulere og sleppe teten igjen..Blir for tung i ræva når det blir så bratt:P
Satt nokein gang med Fredheim som også gav luka. Ned frå toppen kjørte vi galmann og tok inn igjen mykje..Men kjente no at det begynte å røyna på for min del..
Blei nødd for å slakke litt av og la Fredheim og resten kjøre sitt eget løp. Det var vel da 6mann forran meg.
Kjørte med slangeløse dekk og guffe. Dette var tydeligvis ikkje tett og kjent no at det var betydelig mindre luft en det burde. Måtte ta det roligare og roligare i svinger da framdekket føltes ut som det skulle vrenge seg av…
Kjørte ovverraskande lenge slik før eg til slutt blei nødd for å stoppe i ei langesone ca 30min før mål. Her låg eg då på ein 5plass med god avstand bakover og 4plass godt innen rekkevidde. Pumpa opp og fauk avgårde igjen, men psssssss flatt etter 500m! Då var rittet over for min del og måtte snu for å få tak i en slange og pumpe. Takk til Familien Antonsen for hjelpa slik at eg fekk sykla til mål;)

Foto tatt av Turid Vålermoen

Foto tatt av Turid Vålermoen

Kjipt med slike problem, men i dag så tar eg med meg ALT det positive for syns det var veldig mykje bra å ta med seg fram til kommande ritt!:))

Må få gratulera Team kompiser Lars Granberg og Vegard Fredheim med henholdsvis 2 og 3plass! Sterkt og bra dag for teamet! Kun slått av Greg Saw! :)
Resultatliste finner du her: http://speaker.quicktiming.no/ResultWidget/Detached?eventUID=2501

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3