Bergen – Voss, Makan t kaldt!!!

Etter å ha kjørt samtlige ritt under ganske fine forhold i år så viste sjølvsagt Vestlandet seg frå den våte sida!
Etter lang periode med fin vær så slo det om etter at vi hadde kjørt i 15minutt av Bergen – Voss.
Bøtta ned og veien blei såpe glatt.
Vi starta bra, men når regnet kom var det som å skru av ein brytar. Respekten for det våte og glatte underlaget blei veldig stor og vi “safa” veldig for å unngå uhell. Samtidig så kjente ikkje folk løypa og ante ikkje ka som venta rundt svingane.

For min egen del så satt eg helst bare å hata frå toppen av gullfjellet og heilt til Granvin. Holdt rett og slett på å fryse i hjel! Ned frå Kvamskogen hakka eg så mykje tenner og heile kroppen rista. Rista så mykje at eg hadde ikkje sjans til å halda styret i ro! Holdt og på å slutte å puste pga at eg var nedkjølt så måtte rett og slett tenke, pust pust og prøve å fokusere på det og ikkje kulda! Heilt grusomt og gav “flashback” til Birken for nokre år sida…

Beina var i utgangspunktet veldig gode og følte eg hadde vore på “søndagstur” heilt til Øystese. Men pga at eg var kald klarte eg verken å eta eller drikka.
Det gjekk som det måtte gå: smellen! Den kom gradvis langs Granvins vatnet og skikkelig i Skjervet!!
Næringstom er ikkje noke særlig for å sei da kort og grett!

Klarte likevel å karre meg over toppen og beit meg med inn til Voss sammen med laget slik at vi hadde 10mann som var minimum for å få stoppa klokka.
Dette holdt då “bare” til andre plass slått med ca 2min av vestlandslaget Team Mestersykkel. Gratulerer og vel fortjent på ein dag der vi ikkje ytte vårt beste!

Revansje neste år viss Bergen stiller med sol?? :)

Vi tok toget til Geilo etter rittet og sykla derfra i dag til Gjøvik 186km. Forholdsvis flaks med været i dag då vi unngjekk det meste av regnet:)

Foto  Frode Rene Avisa-Hodaland.no

Foto
Frode Rene
Avisa-Hodaland.no

Foto Erwin van der Werve

Foto
Erwin van der Werve

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3