Hedmarksviddarundt

Kjørte på søndag Hedmarksviddarundt. Eit 57km langt ritt fordelt på grus, sti og asfalt.
Forholdsvis grei løype med ikkje for vanskelige terrengparti og bakker som ikkje er verre enn at eg kjem meg opp uten å måtte ete opp styretapen…

Var veldig spent på kroppen ettersom veka etter T-O stort sett bestod i mykje jobbing på både dag og kveldstid. Klarte å klemme inn nokre få timer på sykkelen, men ikkje akkurat det store. Så tok dette rittet som det kom med veldig lave skuldre.

Stort startfelt, men ikkje så mange av dei antatt sterkaste. Team kompis Vegard var med til tross for Bukkerittet dagen før.
Starten gjekk og etter første stiparti så var vi kun 5mann. Vegard og meg mot Hedmark terrengsykkel med Lierhagen, Vika og Resphus. Blei et lure løp, med små støting her og der, men aldri noke som liksom var 100% heilhjerta. Virka som alle prøvde å spare litt på kruttet til avslutninga.
Farten økte gradvis ettersom kilometrane gjekk. Ved Gåsebu på vei heim satte Lierhagen opp farten og kjørte ganske greit på ei stund. Inn på et stiparti fikk han ein sladd og stengte også litt for Repshus. Eg kom meg forbi og fortsatte bare i eit heilt greit tempo. Når vi då kom ut på grusveien igjen med ca 15km igjen var det kun Vika som var på hjul. Ca 10 15sek ned til Repshus og Lierhagen.
Eg tok ein sjans og gav gass med Vika på hjulet. Kjørte jamnt hardt opp nokre seige grusbakker. Såg at dei to bak forsvant og eg begynte å få god tru på å holde dei bak til mål. Kun Vika igjen. Siste 5km gjekk på asfalt i motbakke til mål. Fortsatte å halde trøkket og uten å støte datt til slutt Vika av. Dæven det var bra for beina begynte å bli temmelig ferdige og hadde lite lyst på ein spurt.
Økt jamnt til mål ok kom inn drøye 30sek framfor Vika og ca 1:15 forran Lierhagen og Repshus.

Digg å veer første mann over målstreken;)

Igjen så kjørte eg bra på slutten av et terrengritt. Dette ligna veldig på kjøringa på Raumerrittet med tanke på lengde “tempo” kjøring på slutten. Er ikkje i tvil om at denne kjørestyrken er blitt bedra av kjøringa eg har hatt med Atea laget i vår!:)
Så dette lover bra fram mot august som innholder to av mine hovedmål….Grensa og Birken….;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3