Valdresrittet

Kjørte i helga Valdresrittet som arrangeres på Vaset som ligger litt utenfor Fagernes og oppå fjellet. Flott fjellbygd!
Som ellers i sørnorge no om dagen så var været også her heilt herlig! Strålande sol, men litt vind.

Vant dette rittet i fjor og ønska sjølvsagt å forsvare den seieren. Trent litt mengde etter Molde og ikkje heilt konge bein, men nr på sykkelen så betyr ofte ikkje formen så mykje…Hjernen skrus av og adrenalinet overtar:)

Det gjekk veldig rolig utover dei første kilometrane då motvinden førte til at ingen ønska å dra. Creed til Martin Haugo som satte seg i front slik at feltet ikkje stoppa heilt opp….;)
Som forventa satte Carl Fredrik Hagen fart i dei første bakkane. Den andre bakken er ganske bratt og går inn på første stiparti på toppen. Han trøkka godt til her og feltet strakk seg ut. Til slutt var vi bare 7mann då vi var igjennom stipartiet. Følte meg grei og fekk gruppa til å kjøre godt sammen i motvinden rundt ev vatn.
Prøvde å ikkje pushe for mykje her og heller spare litt på kruttet då en lang grusbakke litt over halvegs venta.
Carl Fredrik kjørte hardt inn i bakken og støta midtveis. Orka ikkje prøve å følge ein gang. Fant mitt tempo og kjørte i det i håp om å kunne kjøre han inn igjen mot slutten av rittet. Fekk med meg Erik Kay over toppen. Carl Fredrik var vel ca 20-25sek forran oss.

I kampens hete presterte vi å svinge delvis feil i 3 kryss som gjorde at vi mista farten og måtte delvis snu. Vinden hadde ført til at skilta som viste vegen hadde snudd seg:P
Tapte nok 15-20sek til sammen på dette.
Nytt av året var at mykje av grusen på slutten av rittet var bytta ut med kjerreveg/sti. Fordel for Hagen då eg og Erik ikkje fekk noken særlig fordel med å vera 2mann her.

Vi såg aldri meir til Hagen og eg innsåg etterkvart at eg måtte fokusere på andreplassen. Siste stipartiet låg Erik forran og syns han såg sliten ut. Støta på han på toppen av en liten bakke. Borte ble han. Så da ble det grusbanking inn mot mål dei siste 4-5km. Kom inn 34sek bak Hagen som ser ut til å beholdt den gode formen som han også hadde i Molde forrige helg der han var overlegen i Norgescup rittet der.

Må sei meg fornøgd med gjennomføringa og fekk ein del greie svar til tross for at beina “pakka” seg litt pga treninga den siste tida.
Sykle på 26″ Fuji SLM. Funka som bare det med 44T på storskiva. Einaste var på stiane som det gjekk veldig fort på pga så tørre forhold. Der merka eg forskjell på slyten til dei som hadde 29″.

1009786_632502253427598_904955657_n

2 Comments:

  1. Du har noe stort på gang……Lykke til på Grenserittet!!! Takk for et hyggelig slektsstevne. Mvh en syk-listisk slektning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3