Sjusjørittet – Opplading

Mens store deler av Norgeseliten var på Kvammsfjellet og kjørte Norgescup ritt nr 4, Furusjøen rundt tok eg turen til Sjusjøen.
Her gjekk Sjusjørittet. 56km stortsett på grusveier. Som ellers i sommar var det fortreffelig vær!:)

Grunnen til dette rittet i staden for Norgescup skyldes oppladning fram mot Grenserittet først kommande helg. Et ritt som passer meg bra på papiret og som eg virkelig ønsker å være med heilt i toppen på. Meinte derfor at Sjusjørittet passa mykje bedre inn i treninga enn det knallhardre NC rittet på Furusjøen.

Til tross for NC ritt samme dag så var det veldig bra deltakelse også på Sjusjørittet med over 300 deltakere. Også nokre som tok samme vri som meg å droppa NC pga Grensa. Så konkurransen var det ingenting å sei på.
Gjekk halvfort opp bakken fra Sjusjøen stadion for turen gjekk innover grusveier som også Birken går på. Her blei tempoet bare litt halvegs da ingen ville dra.
Etter ca 1mil kom vi inn i et stipart med singeltrack. Hadde ikkje kjørt løypa før så ana ikkje når vi skulle inn på sti. Satte på dette tidspunktet veldig langt bak i feltet! Med andre ord i deep shit! Stod i kø inn i stipartiet og farten var temmelig lav…
Endelig gjennom stipartiet då var teten borte. Såg bare ei støvsky et stykke fram. Kan tippe at det fort var ca 1min opp igjen til tet gruppa. Bare ein ting å gjera, Gje flat pedal for å ta dei at! Etter å ha banka tempo ei stund fekk eg kontakt igjen. Heldigvis stoppa teten litt opp før eg tok dei igjen. Med i kampen igjen;)
Gjekk rolig i feltet til det kom nokre bakker med litt lengde på. Satte litt fart fra bunn før Thoresen økte farten mot toppen. Feltet strekte seg og når vi da kom inn på meir kjerrevei der Lierhagen satte opp et skikkelig tempo vart det til slutt 5mann i teten. Kjørte rulle ei stund med bra fart slik at avstanden bak blei trygg. Men så starta lureløpet…Litt rykk og napp. Siste 10km var søndagstur der ingen ville dra.
Skjønte at her kom da til å bli avgjort på oppløpet og at eg måtte stole på spurten.
Skarpsving som det var viktig å komme tidlig inn i rett før oppløpet. Nr 3 inn, men fekk med meg bra fart ut på oppløpet og fauk rett forbi. Følte eg hadde 100% kontroll i den spurten og kunne safe siste metrane! Seier!:)

Kjekt å vinne då eg egentlig vart med på dette rittet kun for treninga sin del der målet var å få ei skikkelig gjennomkjøring. Beina var heilt ok til å ha hatt ei skikkelig hard veke med mange 2 ritt og 3 hardøkter dei siste 8dagane.
No blir det å sleppe skikkelig opp på treninga fram mot Grenserittet der det virkelig skal trøkkes til og håpet er å kjempe heilt i toppen.
Så med andre ord eg gleder meg og håper virkelig på gode bein og litt flaks til helga!:)

Brukte Fuji SLM 29″ 1,1 LE med stiv gaffel, Bontrager 29-0 dekk forran og bak slangeløst. Hadde nesten 40psi i dekka pga at dei lakk litt før start! utrulig lite komfor og dårlig grep med så mykje luft…:P

vidar-mehl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3