Raufosskogen MTB

Raufosskogen MTB som er et lokalt ritt på Raufoss gjekk i går. 30km bonn gass!

Går på grusveier første 25km før dei siste km går på litt terreng, før nokre meter på grus igjen før siste 3km på sti inn til mål. Trent en del i løypa den siste tida og kunne derfor stipartiet godt!;)

Etter ei middels hard veke med to hard økter så visste eg at beina var gode då trøkket var greit ellers i veka. MEN fredagskvelden tetta naso seg heilt etter ein treningstur på nokre stia med mykje høgt gras. Tydelig allergisk reaksjon gjorde at ei rolig økt på lørdagen føltes heilt J”” ut! Krise! Blei nesten overdose med nasespray og det som ellers var å innta mot allergi…:P
Søndags morgen kjente eg tydelig bedring og valgte derfor å starte på rittet å sjå korleis det funka. Kjente i grunn på oppvarminga at det var heil annerledes enn dagen før så fekk litt trua igjen!:)

Med Manengen og mange sterke lokale ryttera visste eg at det kom til å bli langt frå “lett” mach!
Manengen hadde antyda at han skulle åpne maks å bare dure i vei då resultat betydde nada! Maks hardøkt var tydeligvis målet…

Han gjekk til i første bakke 1min etter at masterbilen slapp. Satt litt bak i feltet og måtte tette ei lita luke før eg fekk bakhjulet hans. Kun eg som følgte. Litt kuppert etter første bakketopp såg vi at luka var for liten til feltet som kom kjørende i kjede bak oss. Slapp opp gassen og venta på feltet igjen.
ny ca 4minutters bakke. Manengen gasser på igjen og prøver å sitte på hjulet, men må gje nokre meter litt over halvegs i bakken. Men blir med nokre meter og vi kjører han inn igjen på toppen. Gruppe på ca 10mann sitter samla i teten.
Opp mot Reviholen skytebane stiger det jamnt i 8-9min. Forventa skikkelig trøkk her, men blei bare litt halvvegs. Blir med å kjører ein del i teten for å halde farten oppe. Ytters få som var ivrige på å dra noke særlig bortsett frå Manengen som gjorde sin del! Trur alle i gruppa kom med over denne toppen også. Lett kuppert videre før ny slak bakke på 7-8min venta.
raufosskogen mtb
Nye forsøk frå Manengen, men ikkje harde nok til at eg eller andre spreller av. Først heilt på toppen av bakken ryker strikken for nokre og det blir litt meir vatn mellom båtane. Kjente sjølv godt på syra her, men Nutrixion XXforce på flaska så kom beina seg igjen. på  Rask nedkjøring før vi straks gjekk inn i første terrengparti.
Kom meg i front og kjørte hardt! Lita luke med ein gang. Holdt trøkket , men venta litt på slutten av partiet då nytt lite grusparti venta. Ikkje vits å sitta å koka seg aleine der. 4mann igjen i tet ut på grusen. Meg, Tokerud, Manengen og junior Evensen-Lie med fleire rett bak som tok oss at før neste terrengparti.

Manengen først inn der, meg som nr 3. Lokal fordelen slo inn med ein gang! Litt bedre veivalg førte meg rett i front. No var det bare å kjøre tenkte eg.
Gav gass og følte eg fekk god flyt. Rask kikk over skuldra….luke! oi oi! Stiv, men fanen får bare mate på likevel. Smerte er jo bare midlertidig…
Luka økte og begynte å føle meg sikker på seier når vi runda siste bakke toppen i lysløypa. Trilla over målstreken 12sek forran Evensen-Lie og 26sek forran Manengen. Moro!:) Må også få sei eg vart imponert over treningskompis Roar Sollie som kom like bak 4plass!:)
Resultat: http://rgsk.no/wp-content/uploads/2013/08/ResultatMTB.pdf

Vant også dette rittet i 2011, men då hadde eg dritt bein og enda meir dritt helga etter på Birken.
No vant eg med bein eg føler er på vei oppover formmessig og håper dermed på enda bedre bein på Birken…Drømme bein der slik som på Grensa så kan alt skje….! Så la oss håpe på undernes dag og la drømmer bli virkelighet! Topp 10, topp 5 pallen? Ingenting er umulig på ein god dag!
Go hard or go home!

Gleder meg!

4 Comments:

  1. Grattis Vidar! Lover godt før Birken! Tror du klarer pallen!

  2. Grattis Vidar! Kan ikke skjønne hvem som kan slå deg i Birken…….
    Ride hard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3