Birken 2013 !

For meg og som omtrent alle andre som deltar på Birkebeinerrittet er dette det viktigste rittet iløpet av sesongen. Ikkje fordi rittet og løypa er så spennande, men fordi statusen Birken har fått er enorm! Utrulig viktig å prestere her då dette er et utstillingsvindu med PR langt over det normale.

Etter braksuksess med opplegget fram mot Grenserittet blei det meir eller mindre samme opplegg også fram mot Birken. I teorien ein ny kjempe suksess.
Men som alltid så er teori og praksis to vidt forskjellige ting. Formen kjentes veldig bra ut fram til og med tirsdag 4 dager før start, etter det bare forsvant god følelsen! Usikkerheten og negative tanker begynte å svirre i hovudet! Not good!
Og når værmeldinga begynte å melde standard “birken vær” blei det ikkje bedre!

Men men startnummer på sykkelen så skjer det jo uansett noke med både kropp og sinn har eg erfart rimelig mange ganger.
Ankom Rena og været var begynte å bli greit. På startstreken med faktisk litt nerver igjen så begynte sola å skinne! Å dæven kor fort det blei varmt!
Hadde kledd meg for vinterforhold over fjellet så det blei ein rimelig varm tur gitt!

Opp mot Skramstad gjekk det komfortabelt heilt til vi begynte å nærme oss grusveien. Då gjekk Wilmann som forventet til. Alle ønska å vera med, men bare nokre få klarte det. Dei seig avgårde. Feltet gjekk fortsatt alt for fort etter min smak. Ikkje dagen i det heiletatt. Tunge bein! Seig bakover i feltet heilt til eg var siste mann på halen. Var ikkje aktuelt å slippe! Beit hardt i styretapen og kom meg over sammen med hovedfeltet kun på viljen.

Ned Djuposet avanserte eg temmelig mange plasser då halve feltet bestod av landeveis folk som virkelig var dårlige nedover….Men var fremdeles langt fram til teten i gruppa.
Kom meg gjennom terrengpartiet med syre gått over øra etter å ha løpt mine første steg sida Raumerrittet i juni…hehe
Ut fra terrenget havna eg vel då i gruppe 2. Gruppa blei fort ganske stor og faktisk bra enighet om å holde farten oppe. Ei stund seinere tok vi faktisk igjen hovedfeltet som hadde gitt opp å ta igjen dei 5 i tet. Blei då et felt på nesten 50mann! Farten sank og det vart regelrett søndagstur i fleire mil..Kjedelig!

Blei først i Rosinbakken at farten blei skrudd opp igjen! Hadde bestemt meg for at eg skulle klare å henge med samme pokker kor vondt det kom til å gjer. Gruppa sprakk opp og på igjen var eg siste mann som klarte å karre meg med over toppen. Jess no er eg med inn til mål og kjemper om ein bra plass tenkte eg….Men NEI!
I ein liten nedover bakke etter Rosinbakken hoppa kjede av! Ikkje lett å få den på plass igjen når eg kjøre med XX1 (uten gir framme). Måtte derfor stoppe å mista gruppa!:( Makan til uflaks!

Kom meg på sykkelen i det ei ny lita gruppe kom susande forbi. Kjørte bra og veldig aktivt i gruppa då eg hadde et håp om at dei framme skulle stoppe opp igjen. Det skjedde jo sjølvsagt ikkje…
Måtte derfor kjempe om 26plass i stede for 6plass…Nedtur!
Etter bra kjøring ned Ballettbakken kom eg meg inn til 27plass. Tida 2:48. Beste både tid og plassering eg har i Birken, men likevel skuffa.
Skuffa fordi det faktisk kunne blitt veldig bra til tross for ein håplaust tung dag!

Depper likevel ikkje så veldig mykje og prøver heller å sjå det positive. Å det er jo uten tvil det faktum at eg på ein dårlig dag henger med såpass som eg gjorde.
2år tilbake når eg sist kjørte Birken og ironsik nok også hadde ein møkk dag, var eg et hav bak teten uten sjans til å følge! :)
birken 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3