Testing Vo2/laktat – Sykkeltilpasning.no – Ny hjemmeside

Siden forrige innlegg har det skjedd en del både på treningsfronten og på selve bloggen/hjemmesiden.
Hjemmesiden er som du ser i helt nytt format og utseende. Ikke 100% ferdig enda, men nærmer seg veldig! Takker så langt til Hege Andresen som mekker ny side!:)

Treningsmessig har jeg fått gjort som planlagt etter Danmarksturen. Med unntak av at jeg i dag skulle kjørt årets første ritt i Frankrike. Roc Laissagais. Løypen som skal kjøres i VM maraton 2016. Her skulle hele laget stillt til start, men noen på laget har vært syke, mens jeg har en gravid frue som har div “tekniske” problemer som gjør at jeg lett holder meg i nærheten! Så ingen fra oss reiste ned dit denne gangen.

Som overskriften sier så var jeg noen dager etter Danmarksturen på Vo2 og laktatprofil test på NIH i Oslo. 4år siden sist så litt spent på hva talla vil vise. Sist kjørte jeg testene på Lillehammer som bruker en litt annen mållemetode som gir litt bedre resultater enn testen på NIH. Testet da for 4år siden ca 345Watt på terskel. Ja jeg legger gjerne ut talla da dette ikke er noen hemmelighet for min del. Tall er tall og ritt er ritt uansett:)

Nå testet jeg 360Watt som da trolig ville vært nærmere 375 på Lillehammer. Så helt klart en forbedring siden den gang…Heldigvis:P
Vo2 som selvsagt er en fordel å ha så høy som mulig, men ikke det som er viktigste på sykkelen var blitt en del dårligere. Kun 72 Vo2maks nå mot ca 78 for 4år siden. Nedgangen kan trolig være en følge av at det er lengre tid siden jeg nå var aktiv langrennsløper enn for 4år siden. Samt at jeg har kjørt veldig lite I4 økter til nå i vinter.
Men men alt i alt ganske fornøyd med testen. Og veldig motivert for å få watten vesentlig høyere opp utover i sesongen!:)

Rett fra test på NIH så kjørte jeg til Drøbak til Sykkeltilpasning.no for å få tilpasset min Fuji SLM 1,1. Noe jeg aldri har gjort før. Litt redd for at jeg satt som ei “geit” på sykkelen noe som på en måte ville være bra pga da et forbedringspotensiale. Men også dumt med tanke på at jeg da hadde sittet feil i mange år….
Sykkeltilpasning bruker et avansert system som heter Retul. Man blir filmet fra alle fire sider samtidig som det festet sensorer i alle ledd for å samle inn data om vinkler og posisjoner.
 
sykkeltilpasning

Stillingen min var forsåvidt ikke så ille bortsett fra setehøyden! Har selv stusset litt over den lave setehøyden jeg har hatt, men har jo selv følt at den har vært bra. Men tydeligvis ikke! Fasit: Opp 1,5cm på setehøyde. Pluss lenger stem og litt mer dropp på styret. Skal da sies at høyde på styre og stillingen generelt da er litt tilpasset for grusritt og forholdsvis agressiv stilling. ;)
Har nå sittet på denne høyden i en drøy uke. Begynner å gå seg til da det var fryktelig uvant i starten. Føles bedre og bedre, men avnat for knær og sener rundt knæra. Det verste har vært at jeg fikk sittesår. Ikke av ny høyde, men testing av nytt sete som skulle passe rumpa mi bra. Men damn det er ikke alltid teori og praksis stemmer. Så gammelt sete er på plass igjen;) Åpent sår en viss plass har derfor gjort det noe ubehagelig de siste 5øktene…Går seg nok til, etter en stund. Litt smerte får en vel tåle!:)

Nå er det påske ferie i Norge for første gang på 6-7år tror jeg med gode værmeldinger!:)

Nærmer seg sesongstart så følg med. Ny update kommer plutselig!:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3