Første ritt – Første seier! Sesongen er i gang:)

Senere enn planlagt er sesongen 2014 endelig i gang!
Aalborg MTB Marathon ble årets første start. 100km i dansk terreng. Ca 1000høydemeter så en rimelig flat løype som skulle passe meg bra!

Rittet gikk midt i Aalborg sentrum og ble arrangerte for 2år. I år med totalt 3000 deltakere totalt sett.
Da jeg ikke kjenner til så mange danske ryttere var jeg og laget usikre på nivået. Men visste at Benjamin Justesen er en meget sterk rytter.

I strålende sol og nærmere 20grader gikk starten kl 10.
Toyota Fuji Team som stilte med meg, Lars Granberg og Askil V Larsen. Askil tok starten og førte an med med Lars og meg på hjul slik at vi skulle unngå problemer.
Lars tråkka til på en sidevindsstrekke etter ca 7km og sprengte hele feltet.
Kun Lars, jeg og Justesen og Kasper Svendsen igjen i tet.
For min del så var ikke beina helt på stell så gikk mer enn fort nok for meg herfra og videre utover. Så når Justesen tråkket til i et kupert stiparti rundt 50km så røk strikken min. Han og Lars kom seg avgårde.
Ble da sittende sammen Svendsen og var forberedt på å kjempe om 3plassen. Noe jeg var ganske sikker på skulle gå greit da han virket rimelig kokt.
Dessverre så punget Lars ikke så lenge etter med en monster rift i sideveggen! Justesen satt da alene i front et godt stykke for meg og Svendsen.
Jeg kjente meg sterkere enn han og tråkket fra han ved en drøy mil til mål. Ganske fornøyd med å da sikre 2plassen!
Men når det var 100m før mål så jeg plutselig Justesen bak meg…!?
I en viss usikkerhet krysset jeg mål med en hånd i været! Viste seg da at Justesen hadde kjørt feil…
Så seieren var faktum! Yea!:)
Tross litt hell så er seier seier!:)

Løypen av godt merket, så det å følge med på skilt er en del av gamet!

aalborg mtb

Formen var så som så for min del da jeg ikke kjente meg noe bra i heletatt. Så med flere ritt og 100% frisk kropp så har jeg troa på at dette kan bli en hyggelig sesong! :)

Vil for øvrig anbefale alle til å ta en tur til dette rittet neste år! Morsom løype og utrolig bra arrangert ritt som kanskje Norske arrangører kunne tatt en tur å kikket på?:)

Nå venter et par veldig rolige dager før det braker løs med 3 ritt på 4 dager senere i uka. Se Kalenderen for hvilke ritt jeg stiller på:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3