Raumerrittet 2014 – So close!

Et av sesongens hovedmål er unnagjort, Raumerrittet. 79km grusritt med et veldig avgjørende terrengparti etter ca 60km. Ritt som passer meg bra hvor jeg ble nr 3 i elite klassen i fjor. Målet var i år å komme seg helt på toppen av pallen!

Vært veldig fokusert på rittet i en drøy uke for å physke meg skikkelig opp. Som regel da jeg klarer å prestere best når hode virkelig er klar for å ta ut alt! Selvsagt også prøvd å toppen formen til en viss grad inn mot denne helgen, dog uten helt klaff.

Starten gikk godt utpå dagen i god temp og lettskyet vær. Helt perfekt!
Merket med en gang at det var et lite dra villig felt til start i dag. Helios DBS hadde 3mann til starte og det gikk som jeg fryktet. Det kjørte taktisk. Sendte junior Fiskvik i brudd tidlig. Han kom avgårde med en til. Jeg prøvde å holde farten i hovedfeltet oppe uten å bruke for mye krefter. Ønsket ikke at dem skulle få for stor luke. Likevel fikk dem opparbeidet rundt 1,5min da vi gikk inn i en lang bakke på ca 4km med 10% i snitt stigning! Ikke noe for meg!
Anders Fiskvik og team kompisen hans Bersveen Støen satte fart opp bakken for å prøve å bli kvitt meg. Ikke F… om jeg skulle slippe så bet meg fast. Sat dog litt å lurte på hvorfor dem kjørte så hardt når de hadde en mann i front?! Vi tok jo igjen ca 1min på bruddet opp bakken;)
Bersveen fikk noen meter over bakketoppen og ble vel sittende litt i dødensposisjon mellom tetgruppen og feltet mitt på 6-7mann. Her var det EKSTREMT lite hjelp å få til å holde farten oppe. Ble noe irritert etter å gjort det meste selv en stund og la meg på halen slik alle andre gjorde. Selvsagt støtet jo Anders like etter og hvem måtte tette luken? Meg det selvsagt…Og når den var tettet så kom det selvsagt kontra fra Thoresen som knapt nok hadde hatt en føring tidligere i rittet. Kynisk og smart det forsåvidt!

Gruppa sprakk litt opp og vi ble kun igjen 5mann. Tom Larsen satte et forrykende tempo i et parti som består av kjerrevei/sti. Kjørte så hardt at vi tok igjen teten! Yes endelig! Gikk litt i rykk og napp før vi kom til det avgjørende stipartiet. Bommer alltid på hvor det er så kom jo sist inn noe som selvsagt er dødens posisjon.
Men fikk her god hjelp gitt! Anders og Bersveen kjørte hverandre ned og tok seg et gjørmebad, Tom Larsen stoppet i en mosjonist og Junior Fisk stoppet i Larsen. Jeg smøg meg midt i mellom! hehe! Karma!:)
Thoresen og en fra Lillehammer satt forran meg på stien. Jeg holdt greit følge til tross litt problemer i gjørma med Thunder Burt på bakhjulet, men det gikk til nøds!

Stipartiet unnagjort så vi ikke noe mer til de andre bak. Thoresen og jeg kjørte bra partempo, mens LCK gutten hadde nada å bidra med i rulla. Så vi kjørte han av i en liten kneik da det var lite grunn til å dra han med seg.

Følte meg forholdsvis bra da vi nærmet oss mål. Opp til Exporma området var det en kneik på grus/grasvei.Drog til å fikk en god luke på toppen! Jadda nå tar jeg han tenkte jeg….Men et sekund etter så var luka borte. Rotet det til i en sving med rulle grus og tverstilte sykkelen! “#¤#”¤”#!!!
Kun en liten grusknekker opp til sletta før mål gjenstod. Først inn i den var viktig. Det var jeg, men jaggu klarte jeg å rote det til der også! Måtte løpe opp hele bakken, mens Thoresen klarte å tråkkle seg opp. Han fikk luke på toppen som jeg aldri klarte å tette.
2plass var et faktum!
Følte jeg rotet bort en seier som jeg hadde fortjent i dag! Der og da var jeg bare så sinnsykt skuffa! Planen var jo at jeg skulle vinne og hadde jo seieren i bukselomma! Men men når jeg ikke klarer å mannuvrere sykkelen bedre enn det jeg gjorde på slutten der så fortjente jeg vel ikke seieren.

2 plassen har sunket inn nå og jeg kjørte et bra ritt! Formen var ikke helt som forventet og føler selv den absolutte formutløsningen lar vente på seg. Håper egentlig den først kommer første helga i August!:)
Grattis til Thoresen med seier og Bersveen Støen med tredje plass!

Ritt neste helg er nå litt usikkert, men håper å få presset inn Farrisrunden dersom det lar seg gjøre!:)

Nyt sola folkens! Norsk sommer er 10000ganger bedre enn syden på denne tida! Enjoy!:)))

IMG_4573
IMG_4583
IMG_4607

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3