Grenserittet 2014 – Texas as always!

Då var sesongen endelig i gang igjen og det med er brak! Grenserittet er er utrulig morsomt ritt med høg fart, mykje svinger, små men intesive bakker og mykje texas i starten! Hadde etter 5plassen i fjor og då som beste nordmann i år startnr 4. Starta då fremst i feltet som burde vera ein kjempe fordel! Trengte alle fordela eg kunne få i comebacket ettersom eg visste at det mangla ein god del på toppfarten min enda.

Startskuddet gjekk kl 8:30, utrulig spent og nervøs bar det avgårde på asfalten ut frå Strømstad. Starten på Grenserittet har alltid vært håplaus, i år intet unntak! Tvert i mot! Arrangøren haddde varselt at det kun var lov å sykla i høgre kjørefelt. Passering av midt stripe og bruk av gangveg ville føre til diskvalifikasjon! Eg fulgte dette som ein del andre også gjorde, men halve feltet gav fanen! Resultat: Eg kom vel inn på grusen der rittet for alvor starter i ca hundredeposisjon i feltet! I ettertid ser eg at arrangøren har diska 6mann, men burde vel ha diska 100 om dei hadde vært konsikvente! Start ordning får dermed fullstendig stryk…i år også!

Men tilbake til syklinga!:) På hæla i første grusbakke. Veit kor viktig starten er på Grenserittet så gav på det eg hadde for å forsere i feltet. Kom meg til slutt ganske bra fram, men kjente det hadde kosta krefter for ein som ikkje har kjørt ritt på 2 måneder! Ok fornøgd med plasseringen i feltet no, men så klarer eg jaggu å gå i bakken! Eller dvs sykkel går i bakken. Litt svingete parti på rullende grus kjenner eg at eg ikkje klarer svingen. Ser at grøfta ser vond ut å tryni…Aner ikkje korleis eg klarte det, men vertfall så klarer eg å hoppe av sykkelen uten å tryne! Må gå litt opp igjen i bakken for å hente sykkelen og banke på videre. Fack langt bak i feltet igjen! Bruker det lengste asfalt strekket i rittet på å komme heilt fram i tet igjen. Men steike kjenner at dette har kostet mykje gitt! Inn på første grasparti så holder eg forsåvidt kontakten med pulje 1! Men så ryker strikken når Øyvind Bjerkset er uheldig å tryner rett forran meg! Hadde ikkje nubbesjans til å tette luka. Derfra så blei eg då sittande i pulje 2.

Satt rimelig greit her ettersom farten var et hakk lavarene enn om eg skulle vore i tet gruppa. Samarbeidet i gruppa var godt over middels dårlig. Så farten var temmelig opp og ned. Hadde det ikkje vært for Kjell Arild Lierhagen som virkelig drog og holdt farten oppe i gruppa så hadde vi tapt mykje meir tid til teten enn det vi gjorde. Så tommel opp til han!

Ved ca 15km igjen, rett etter Kula så kom det ein lyd fra bakdekket som ikkje skulle vera der! pssssssss! Fack! Pungtering…La meg ut forberedt på å måtte legge inn slange! Men jaggu så tetta guffa hullet! Første gang guffa faktsik har tetta pungteringer i dekka mine! Wiiii! Lite luft i bakdekket så la meg bak i gruppa og låg der stortsett til mål. Prøvde å komme meg litt fram mot mål, men null punch og stive bein. Et bevis på at det må trenes for å holde ritta og ha litt igjen på slutten også;)

Kom inn på 29plass bare 37sek opp til ein 12plass! Resultat og tidsmessig avstand så er eg veldig nøgd med gjennomføringa av rittet og comebacket!:) Fleire ritt og nokre veker til med trening så satser eg no for fullt for å treffe med formen på Birken. Bare et minus at løypa der ikkje passer meg så bra…Men med god formen inne så er alt mulig!:)

Til helga venter NC 4 i maraton cupen, Helterittet i Rjukan. Kjører her kun for å få ritt trening. Estimert vinner tid er på ca 4timer. Sjølv har eg ikkje hatt økter på over 3:30 på over 2måneder så tungt blir det nok ja!:))

Gratulere til Lars Granberg og Espen Helgesen som blei nr 4 og 9. Dermed hadde Toyota Fuji Team også i år beste nordmann og  to topp 10! Beste team i år også!:))

10458024_845788575438811_1037026774303991931_n

4 Comments:

 1. Hei!
  Gi oss oppskriften på hvordan vi med overkommelige ressurser skal “temme” idiotisk adferd av de som kaller seg elitesyklister?

  • Hei Thor!:)
   Slik jeg ser det er det vel kun det å stenge hele veien for trafikk å la feltet bruke hele veibanen + mye strengere seeding til elite feltet. Feltet kan nok gjøres vesentlig mindre for er nok vel mange som ikke er eliteryttere som stater i det feltet der.

   Helt annen alternativ: flytte hele starten til der grusveien starter!? Da kommer feltet inn på grusen i den rekkefølgen som vi starter i feltet på!:)

   Bortsett fra starten så er grenserittet artigste rittet jeg kjører iløpet av sesongen! Veldig bra arrangement med en morsom løype!:)

 2. Alltid moro å lese dine innlegg; du er en svært god skribent. Men syns du punkterer nesten hvert ritt eller er det helt vanlig på dette nivået?

  • Takk for det!:)
   I år har det vært unormalt mykje pungteringer på meg! Har punga meir kun i år en siste 4åra til sammen. Kva som gjer det er eg usikker på… Håper det holder tett framover no!:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Widget 3