Skarverittet 2014 NC 5 maraton – Endelig på pallen!

Som alltid på siste Norges cup ritt så var stemningen som alltid ganske laydback! Skal ikkje påstå at innstillinga mi var særlig annerledes heller, men startnummer på sykkelen så er eg alltid klar til å gi jernet uansett!
Forberedelsane til rittet var så som så som med diverse ting på heimebane. Verste var at hunden vår Pernille måtte avlives på fredag pga sykdom. Ganske emosjonel og tung dag. Så fokuset på å bli mentalt innstilt på sykkelritt forsvant. Men livet må gå videre.

Langt utpå dagen kl 13:30 gjekk endelig starten for oss i Eliten. 85km med mange høgdemeter fordelt på størst andel grusvei, men et langt stiparti oppå fjellet ventet.
Forholdsvis lite startfelt, men med stortsett alle dei beste til start bortsett fra CF Hagen.

Usikker på formen så var planen uansett å være med fra start så langt som mulig så fekk heller bare smellen komme! Ut frå start gjekk det rolig første 5km før vi då kom inn på stiparti nr 1. Her blei det satt bra fart og gruppa blei splitta opp.
Videre nedover til løypas laveste punkt var vi ein samla gjeng på ca 15mann. Her stakk Greg Saw og Bersveen Støen. Dei seg i frå og fekk ei luke 30-45sek. I gruppa vår gjekk det forholdsvis kontrollert. Avstanden stabliserte seg og ved passering Geilo første gang hadde vi vel kontroll på dei to forran.

Første tur opp Vestlia til Kikut passa meg bra! Satt meg i front på gruppa og kjørte mitt tempo omtrent halve bakken før 4mann for forbi og fekk ei lita luke. Lot meg ikkje stresse og fortsatte i mitt tempo for å unngå for mykje i”rød sone”! Taktikken funka bra og eg kjørte dei inn igjen på toppen og ned mot Prestebakken. Der tok iv også igjen dei to utbrytarane. Tenkte med meg sjølv: Jøss eg er jo med i teten etter 1t og 45min!

No venta ei ny lang stigning opp til høgfjellstien på fjellet. Kjørte igjen mitt eget tempo og lot meg ikkje stresse av rykk og napp kjøringa til dei andre. Dette resulterte i ei ny luke til teten på ca 30sek då vi svinga inn på stien på toppen. Låg då som nr 6 med god avstand bakover til folk som fekk det oppover på denne stigninga.

Kjørte bra på stien og hadde meir eller mindre kontakt med teten igjen. Men på nytt seig dei litt i frå. Var no kun 4mann forran meg. Team kompis Granberg, Knut Erik Nesteby, Tor Halvor Bjørnstad og Torbjørn Svanstrøm.
Etter det som virka som ein uendelig lang sti kom eg omsider ut på grusen igjen. Avstanden såg ut til å fortsatt vera rundt 30sek. Lang nedkjøring ned til Geilo på grus kor eg gunna på! Tok innpå og ved appsering langesone ved Geilohallen tog eg dei att!
Damn! med i tetkampen etter 2t og 30min! Skjer liksom!?:)

Var på dette tidspunktet temmelig kaka i beina. Grua meg til enda ein tur opp Vestlia. Samme taktikk..mitt tempo..Funka denne gongen også. 30 sek bak Nesteby og Bjørnstad på toppen. Satt da sammen med Svanstrøm. Granberg blei sigen og måtte slippe oss.

Ned utforbakken uten pungtering eller tryn. Kun 1mil rundt Ustedalsfjorden igjen. Hadde stor tru på at eg og Svanstrøm skulle klare å ta igjen dei to forran. Men gampe trøkket mitt var borte gitt…Vi prøvde mennnsåg ved 2-3km igjen at det ikkje gikk. Så då var det kun ein ting som gjaldt! Å ta Svanstrøm i spurten. Følte meg sjølvsikker og tok han fekk luke med ein gang eg trøkka på i siste svingen mot mål!
Yes!! 3 plass og min første pallplass i Norgescup!!!Digg!

Dette har eg hatt som målsetning sida eg starta med terreng.Utrulig tilfredstillande å omsider klare det!:)

No blir det 14 dager med div trening før eg skal til Danmark å kjøre Merida MTB maraton. Sesongen er ikkje heitl over enda med andre ord;)

IMG_3261

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3