Oppsummering av ein turbulent sesong!

2014 sesongen har kanskje eller mest trulig vært den mest spesille sesongen eg noken gang har hatt! Den har virkelig innholdt det meste!

Vintertreninga gjekk temmelig bra med forholdsvis lite sjukdom og bra kontinuitet i treninga fra nytt år og fram til sesongstart i Danmark.
Med flaks og god karma blei det seier i sesongen åpninga i Danmark på Aalborg MTB maraton. Flying start!

Flaksen ble desverre brukt opp for ei god stund da det blei pungtering i dei 3 neste terrengritta….! Helgøyatråkket, NC maraton nr 1 Å i Heiane og Montebellorittet. Alle 3 ritta såg ut til å kunne bli ganske bra før lufta gjekk ut…

Heldigvis hadde eg ein opptur med seier på Gylne Gutuar. Eit landeveisritt med bra startfelt som gjekk på stor andel grusveier. Kult konsept og ser no at den løypa er Norgescup i landevei 2015….Blir vel fort til at eg stiller til start der!

Neste helgene blei det bare nesten! 3 Andre plasser på rad… med andre ord tre ganger første taper. Det skjedde henholdsvis på Terningrittet, Elgrittet og Raumerrittet.
Formen var stigande og mykje tyda på at eg hadde tatt eg steg denne sesongen. Men følte fremdeles den store formtoppen ikkje var komt.
2plassen på Raumerrittet burde eg jo vært fornøgd med, men følte eg gav vekk seieren etter ein tabbe like før mål..Så det føltes temmelig surt!

Så kom sesongens store nedtur! Kun 2 dager etter at min andre unge kom til verden smalt eg i bakken på ei treningsøkt. Fredag 13juni.. Resultat: knek venstre arm og kompresjonsbrudd i ryggen! Game over i ein lang periode! Frustrerande og trudde vel sesongen var spolert. 4-5veker uten særlig trening, einaste litt gåing som var det einaste kroppen tålte.
Begynte så smått å trille litt igjen godt ut i juli.

Rakk akkuratt å bli sterk nok i handa til å stille på Grenserittet. Det gjekk overraskande bra og var jo ikkje så langt unna dei beste!
Helga etter var det Helterittet. Kanskje det tyngste eg har vært med på noken gong. Pungterte både på bakhjulet og kroppen! Gjekk fullstendig tom!

Utblåsinga her gjorde susen..No gjekk formen bare ein vei.
6plass på Cykelvasan helga etter blei ein solig opptur! Enedlig med i det gode selskap igjen.

Så blei det seier i et lite ritt på Hamar. Vangsåsen opp, før ein ny andre plass helga før Birken på Elgtråkket.

Kjørte et hardt opplegg inn mot Birken for å virkelig makse formen.
Lyktes til de grader og har vel sjelden sykla fortare oppover! Hang med i det gode selskap og fekk ein artig tur over fjellet som resulterte i ein sterk 6plass på Birken med kanskje det sterkeste startfeltet noken gang!

14 dager seinere blei det nok ein opptur på Norges cup avslutninga med Skarverittet. Formen føltes ut som den var temmelig på hell. Men viste seg å være bedre enn det kjentes ut. Smart sykling førte til at min første pallplass i norges cup endelig fant sted! Endelig!!

Planen for 2015 var allerede i gong tidlig i haust.
Den gjekk ut på å holde et greit trøkk i heile haust for ikkje å sleppe seg så langt ned. Skulle kjøre Norges cup i CX og et ritt i Danmark.
Men alle planer har så langt gått rett til He……. for å sei det mildt!
Så no sitt eg her med tidenes dårligste form og starter med temmelig blanke ark og må bygge med sakte og sikkert opp igjen. Sjuk i nesten 2 måna i staden for å trene som fy er dårlig for formen gitt!

Med andre ord ein tubulent sesong som har innhold store opptura og forferdelige nedtura.
Tar med meg et positive med at eg virkelig tok et steg i år til tross for skader.
Håpet er tross sykdomen no å virkelig stabilisere seg der eg slutta i år!

Med nytt lag og et proft opplegg håper eg dette skal være mulig!:)
Følg med fremover også….

Den som aldr gir opp får som regel betalt!:)

10671279_838678042839278_6695841049490302661_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3