Ny plass på podiet i Montebellorittet NC2

Da var jammen andre norgescup ritt unnagjort. Montebellorittet som virkelig har begynt å bli et stort ritt. Med over 1100 påmeldte og et NC maraton startfelt som var like sterkt som om det skulle vært NM.

Etter labert vær den siste tida som ellers i Norge, viste endelig værgudane seg fra ei god side. Sol og oppunder 20 grader! Digg å kunne kaste klæra på startstreken uten å hakke tenner. Eller hakka vel tenner likevel, men no bare pga nervøsitet.

Har sida Helgøya følt at formen har vore stigande heile tida. Og viste tidligare i veka med seier i Mjøsa Terrengsykkel cup ritt 1 at formen var ok. Riktig nok med et lite startfelt, men med god konkurranse fra Joakim Vika blei det et hardt ritt, og kjempe god trening. Anbefaler forøvrig alle på innlandet til å starte på neste Mjøscup!

Montebellorittet mitt har tidligare ofte blitt et ritt der eg må jage fra start til mål. På grunn av at det er ein alt for lang bakke i starten. Meir eller mindre 10km med motbakke ut fra start er langt fra optimalt for min del. Dei berykta værgudane var vel litt på mi side her opp bakken også. Motvind oppover resulterte i at det kanskje ikkje blei kjørt like hardt som vanlig. Satt jo som nr 5-6 over toppen uten å føle at eg hadde måte grave veldig djupt. Gjennom første terreng parti uten å være for heit på grauten. Kom ut på grusen i 5 posisjon med god kontakt opp til teten. Viste at det kom til å samle seg på grusen så stressa ikkje så mykje med å tette luka. Samla seg gjorde det og litt rykk og napp kjøring som vanlig for det blei posisjonskamp inn mot neste og meir avgjerande stiparti.

Her var eg også tidlig inn. Ca 5mann. Klarte å halde bra flyt (til meg å vera) på stien og hadde absolutt kontakt med teten.4-5mann seig litt i fra, men klarte å kjøre meg opp igjen og var back in business! Ved runding var vi bare 5mann igjen i teten. Vel riktig nok var eg og Kjøren nokre sekunder bak Manengen, Saw og Engelsgjerd, men godt på skuddhold.
Ikkje uventa så fresa Kjøren fra meg i rundbaneløypa på stadionen og kom seg opp i front. Frykta at no kom eg til å måtte sitte aleine å dunke for å komme opp. Men flaks for meg og kjipt for Engelsgjerd så hadde han mista kjede og stod å “venta” på meg. Da blei det litt heik på hjulet hans før eg tok siste magadraget på et asfalt parti slik at vi kom opp til dei tre i front igjen.

Gjekk så rolig før vi kom inn i det lange stipartiet igjen. Her blei det vel omtrent reprise av første runde. Blei nokre sekunder til Kjøren og Saw som seig i fra.
Fekk meir eller mindre kontakt etter ei lite asfalt strekke. Men då hadde eg mata på og dei kvilt litt. Rett inn på sti igjen og dei seig på nytt i frå.
Krampa begynte å nappe i låra. Begynte å innsjå at toget for å ta seieren forsvant. Måtte konsentrera meg om å halde tredje plassen då eg hadde fått ei bra luke på Manengen og Engelsgjerd. Så blei litt “safe” kjøring i dei siste nedkjøringa for å vera sikker på unngå punging. Så blei 51sek fram til Kjøren som vant forran Saw.
Eg rulla godt fornøgd inn til enda ein tredje plass i Norgescup ritt. Faktisk tredje NC ritt på rad med 3plass.! Stabilt!
Og dette viser at eg tydeligvis at eg har tatt et stort steg i riktig retning!
Utrulig morro å være med i kampen om seieren i et så sterkt startfelt!

Er jo no bare 90 poeng bak Engelsgjerd som har gultrøya i Norgescupen. Dæven det hadde vært morro å kunne i kle seg den eingong. Frå å ikkje ha plana om å kjøre alle NC ritt så blir NC sammenlagt no et delmål for sesongen. Mulig det blir lagt om litt på planane i juni for å kunne stille godt rusta til NC 3 i Molde i juli.
Då blir det kamt til døra igjen for å prøve å ikle seg gult!:)

Takk til Montebello for et storarta arrangement og ikkje minst teamet som stilte opp med utsøkt service både før, under og etter rittet!!:D

Utstyr som blei brukt:
- Birk Elite 290
- Maxxis Ikon EXO bak og vanlig Ikon framme
- Nutrixxion endurance og xx force på flaskene blanda ut med Ringerdring+
- Nutrixxion gels

885645_418391991696083_2972065557694363408_o 10999002_418392035029412_5312200052931227876_o 11169519_418392008362748_2851810686980796970_o17823190428_796ef009de_o18007865602_bbc465135f_opre_Pallen_herrer-1432387141

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3