3 harde dager!

Hepp hepp!

Lenge sida forrige lyd frå meg denne gangen også, men ikkje pga at ting går på tverke fortsatt. Rett og slett ikkje hatt tid til å sette meg ned å skrive^^

Skulle etter planen kjørt Transøsterdalen forrige helg. Sykkel og bag var klargjort, men da fruen ble sengeliggende med sjukdom så eg laut bli heime og hjelpe til med småtrolla! Slik er det å være familie mann!
Snudde da litt om på ting og enda opp med å kjøre et lite grusritt. Knapperrittet. Med antibiotika fortsatt i kroppen gjekk det som venta noke tungt der. Ganske så dau i kroppen. Men forholdsvis lite ritt så klarte likevel å bli nr 2.
Sett i ettertid så er eg vel egentlig glad for at eg ikkje fekk reist på Transøsterdal når kroppen var såpass tung som den var.

Foto Lena Øverby

Foto Lena Øverby

Denne veka har vore meir av det harde slaget. NM landevei har gått av stabelen denne veka. Der klubben min Raufoss & Gjøvik SK sammen med Lillehammer ck og Brumunddal SK har vært arrangøra. Hadde då lyst å vera med på tempo og gateritt.Med null ambisjona bortsett frå å ha det gøy.

Få timer og tura på temposykkelen så var eg forberedt på å få det tungt på den 5mil lange kuperte løypa i Brumunddal. Med antibiotikaen ute av kroppen så funka den tydeligvis langt bedre enn forrige helg. Klarte å presse meg uten å stivne med ein gang. Fant ein marsj fart eg følte eg kunne holde heile veien. Hadde satt meg sjølv som mål å komme under 1t og 10min. Runda ved vending på ca 35:30, men følte det hadde vore meir motvind en medvind. Så var et håp. Gampa på videre og klokka inn på 1:09:29! Meget fornøgd med egen innsats. Og bortsett frå avstanden opp til ein suveren Boasson Hagen som vant så har eg vel aldri vært så nærme teten tidligere. Vertfall ikkje på ein 5mils tempo! Meir mil på temposykkelen hadde nok gjort underverker. Kanskje trene meir på den neste år? :)

Foto Mariann Byrløkken

Foto Mariann Byrløkken

Så dagen etter, altså fredag var det duka for formel 1 i Gjøviks gater! Gateritt! Her er det kun 60 mann som får starte så var lenge ikke blant dei, men noken som trakk seg slik at eg blei flytta opp frå venteliste til å få starte! Stort å få sykle NM gateritt på heimebane! (Ja mamma eg må få lov til å kalle Gjøvik for heimebane no…;) ).
Som sagt mange år sida forrige deltakelse på formel1 så var noke nervøs før start. Er jo høgrisiko sport med tanke på velting og krasj!
Med dårlig seeding så blei eg jo sjølvsagt stående sist på startstreken! Da er LANGT frå optimalt på et gateritt. Særlig når løypa innholder 13 svinga og 11 av dei 90 graders! Ikkje så lett å passere folk. Blei litt som venta. Ein kamp om å komme seg fram. Desverre så kom eg meg ikkje langt nok fram på dei første rundane og det skilte seg fort ut ei tetpulje. Prøvde iherdig med 3-4 solo runder å kjøre meg opp, men det var nytteslaust! Havna til slutt i ei gruppe der eg satt med til mål. Vart litt passiv på slutten så havne vel omtrent bakerst i gruppa. Men syns det var bedre å ikkje ofre livet for 18plass og heller safe litt for drøyt 30plass. Uansett kjempe stas å få sykle i Gjøviks gater med heiarop på Vidar rundt kvar einaste sving på meir eller mindre alle rundane. Kjempekjekt! Så takk for all støtte og vel blåst til klubben for et kjempe arrangement! Bra jobba:)

 

Foto Jonas Orset

Foto Jonas Orset

Foto Dan Erik Hansen

Foto Dan Erik Hansen

Foto Dan Erik Hansen

Foto Dan Erik Hansen

I går var det for tredje dag nr på sykkelen. Ikkje bare tredje dag på rad, men tredje forskjellige gren og sykkel type! Å gå frå tempo til racer og så til fulldemper føltes som å sykle traktor i forhold! SepuraToyota Skjebergrittet er det altså snakk om her!;) Et teknisk ritt der 4 runder på drøye 14km skulle kjørast! Ante ingenting om løypa bare hadde fått beskjed om at fulldemperer var tingen her! Og det stemte! Var jo sti omtrent heile rittet!

Beina var nok litt prega etter dei to andre dagane, men ikkje sjukt ille heller! Første runden gjekk fort. Var rimelig på stålet, men satt i gruppe to med kort avstand opp til 3plassen. Men litt ut på 2 runde så sa det pjuff og guffespruten stod ut av sideveggen på framhjulet! Første skikkelige pungtering i år. Måtte jo komma. Måtte stoppe og legge inn slange. Mykje knot førte til at tida rant avgårde. Stod i ro i nærmare 5min…Lufta gjekk ut av meg også så resten av runden blei i labert tempo. Klarte å ta meg sjølv i nakkeskinnet litt ut på runde 3 og siste runden slik at farten blei litt høgare igjen. Men var rimelig på felgen så gjekk ikkje nett super fort inni skauen! Karra meg til mål på ein 12 plass. Dei eg satt med når punga kom inn til 5-6plasser så ein respektabel plassering kunne nok vært mulig uten punging! Jeje kankje gå like bra kvar gong!

Er du glad i sti så bør du virkelig ta turen på dette rittet her nese år! Gratis kaker, vafler, kaffi osv var det til alle også;)

Uansett så blei det ei bra økt som eg håper er med på å få formen til å stige skikkelig fram mot neste NC ritt som er hovedfokuset no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3