Moldechallenge 2015 – hard dag!

Hei og hå!

Da var Norges cup maraton nr 3 med Moldechallenge unnagjort.
Som venta blei det tungt frå start til mål. Etter meir sjukdom den siste tida. Pådrog meg halsbetennelse nokre daga etter forrige innlegg. Blei det for hardt med tre ritt på rad eller tilfeldig? Ikkje greit å vite, men penicillinkur og 5 nye daga uten trening blei vertfall resultatet.

Men var uansett form viktig å stille i Molde for å i det heile tatt være med i kampen om gultrøya i Norgescupen. Skulle gjerna ha minska avstand til Thomas Engelsgjerd, men visste det skulle holde hardt når formen ikkje er der den skulle vært. Så innerst inne visste eg at det dreide seg om å minimere “skadene”.

Perfekt sykkelvær med nærmere 20grader gjorde at rammene på rittet blei veldig bra. Starten gjekk kl 11 med master i 5km før det smeller inn i bakkane opp mot Skaret.
Kjente med eingang bakkane begynte at dette var tungt. Gjekk ikkje av seg sjølv for  å sei det slik.
Men likevel så hang eg med teten. Noko eg faktisk aldri har gjort i den løypa der.
Prøvde å være kynisk heile veien så bidrog lite i front. Huff liker ikkje å kjøre på den måten, men måtte bare denne gangen!

På et singeltrack strekke langs elva ved Skaret sprakk gruppa opp. Eg satt da med 3 andre i front kor gultrøya måtte bruke krefter bak for å komme opp igjen. Ut på runde 2 samla det seg igjen så vi var vel ca 7-8man i front.

På tredje og siste runde rundt vatnet ved Skaret så tråkka Bjerkset til i bakkene opp skiløypa og stakk avgårde. Var egentlig ingen som prøvde å følge heller så det ut som. Eg hadde nok med å henge med i gruppa. Han fekk bra luke og vi fekk sekunderinger om at han hadde 1minutt når vi gjekk inn det eg frykta mest denne dagen. Klatringa opp skitrekket. Lang og alt for bratt stigning på grusvei.
Og desverre så blei det satt litt meir trøkk på pedalane opp bakken. Måtte sleppe ca midtveis. Forbaska!!
Jobba med hodet og prøvde å samle meg igjen. Var ikkje veldig langt bak etter ei lita nedkjøring på grusveier, men for langt.

Herfra og inn blei det ein kamp om å komma til mål. Var heilt på stålet. Men klarte likevel å ta igjen Greg Saw som tydeligvis også hadde fått det tungt. Forbante meg da på at ha skulle eg ta i spurten! Alle poeng i cupen er viktige.
Først inn på det ganske lange asfalt oppløpet tråkka eg til med Greg på hjul, men hadde såpass punch at han kom ikkje opp på sida ein gang.
5plass på ein svært tung dag!

Henrik Kippernes vant etter å tatt igjen Øyvind Bjerkset på slutten. Desverre for Øyvind fordi han hadde svinga feil i et kryss og tapt litt tid..
Thomas Engelsgjerd kom på 3plass og økte da ledelsen til meg med 90 poeng i sammendraget. 4plassen tok Christian Amdahl som ligger på 3plass sammenlagt. så han tok innpå meg..

Neste NC er Furusjøen rundt om 14 dager! Et langt og brutalt ritt på veldig mase sti på høgfjellet. 4timers ritt tid. Mykje som kan skje på slike ritt. Veit ikkje heilt om eg gleder eller gruer meg. Håper på litt bedre bein, men treninga blir i hovedsak lagt opp til å få bra bein inn mot Grensa og NM i starten av august.

_DSC4070 _DSC3926Foto: Jostein Hestad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3