Grenserittet 2015 – Stang ut!

Da var jammen første grusklassiker i august unna gjort.
Grenserittet var et av hovedmåla mine denne sesongen. Digger løypa og et type ritt som passer meg. Målet var pallen. Klarte ikkje målsetninga, men totalt sett ok fornøgd likevel da det kunne blitt mykje verre.

Måtte nemlig ha nokre dager av sykkelen etter Furusjøen rundt helga før pga meget sår hals og hovne mandler. Stod lenge i fare for å få DNS på Grenserittet. Heldigvis slapp det så eg fekk rulla litt siste 3 dagane før rittet. Så håpet var at overskudd skulle gjera susen!

Muligens første gang at eg syntes starten på Grenserittet var forholdsvis trygg og uten for mykje kaos på strekket fra start til grusen. Arrangøren hadde minska elite gruppa med 100-150mann noke som førte til at stortsett kun dei som hadde noke der å gjer var der. Ikkje 150mann til som overhode ikkje har noke i front å gjer som presser seg fram i starten og lager farlige situasjoner! Veldig bra av arrangør å gjera dette tiltaket! KUDOS!

Master starten gjekk som sagt forholdsvis fint for seg. Klarte å holde posisjonen min bra inn til grusen. Holdt igjen litt opp grusbakkene og kjørte meg fram i front inn i den første skogsbilvegen. Som vanlig litt små strekk herfra og ut på asfaltstrekket ved Statoil. Stressa lite for det samler seg alltid der. Så trygt gjennom første fase!
Klarte å holde meg bra forran gjennom kommande sti/kjerrevei parti så satt fint med. Syns farten var overkommelig. Hadde også ein grei posisjon inn på svaberget. Men tydeligvis feil bakhjul der. Trudde eg satt fint plassert, men ringreven Repshus laga luke forran meg. Oppdaga det litt seint. Gav gass over toppen og nedover. Farlig mange sekunder fram så skjønte her at det måtte tråkkes det remmer og tøy kunne holde på asfalten ned mot garden i bunn. Dessverre LITE hjelp å få av ovennevnte som laget luken…..Så jobben med å tette luka gjorde eg 93% av selv.

Kom meg/oss opp igjen lita stund før “knekkeren”. Ein stygg bratt bakke. Ikkje så lang, men avgjernade å vera med der. Var sist inn i bakken av ca 13mann som var i front gruppa da. Skulle gire til lettere gir. Bang! Kjede kilte seg i bunn av bakken! verste plass ever! Måtte springe opp halve bakken før eg klarte å starte å trø. Pokker ta! mange sekunder opp! Tråkka det eg makta på asfalten, men klarte ikkje å ta dei igjen. Heldigvis for meg kom Manengen og Bjerkset litt lenger bak. Var bare å vente på dei og satse på at vi sammen kunne klare å kjøre oss opp igjen. Og like før Prestebakke så var vi oppe igjen. Men du verden som dette hadde kosta! Stien etter Prestebakke så begynte krampa i begge låra å komme. Måtte gje luke her, men kjørte meg fort opp igjen på grusen etterpå.

Herfra og inn var lenge ein kamp mot krampa! Måtte endre sittestilling på setet for å unngå at låra skulle låse seg. Lucky me fekk heldigvis kapra ei flaske med cola i bakkene ved “kula”. Dæven det hjalp. Krampa gav seg litt da og eg kunne sitte meir normalt igjen.

Vi var no 15mann i teten. Skjedde forsåvidt ganske lite ei stud. Stillingskrig. Kamp om å ligge i riktig posisjon heile tida. Men så smalt det til. Nedover ved rulleskibanen og bortover mot nedkjøringa under togbanen. Her tok Abax gutta ein lokal manns manøver i inngangen til nedkjøringa og stjal fort 7-10 plasser i gruppa. Engelsgjerd som bor i Halden satte monster fart nedover.
Satt sjølv igjen for langt bak. Fort gjort når beina er kjeie! Det sprakk opp i nedkjøringa slik at 7mann kom avgårde. Satt å jaga iherdig med 2-3mann ei stund, men vi gav opp. Så da blei vi ei gruppe på 8mann bak teten som då kjørte om 8plassen.
Den plassen tok eg veldig greit i spurten opp til Festningen. Team kompis Granberg som klarte å komme med teten håpa eg inderlig stod å glisa over seier/pall i målområdet. Men dessverre stod han og slika sår etter å gått i bakken i spurten!:(

Utrulig små marginer på Grenserittet. Lite som skiller suksess og fiasko.
Alt i alt er delvis fornøgd etter alt som skjedde undervegs da eg likeså godt ikkje hadde klart å komme opp igjen. Men hadde så inderlig håpa på bedre plassering!
NESTE år! NESTE år! ;)

Tak til teamet for et knirkefritt opplegg! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3