Cykelvasan 2015! So close!

Cykelvasan har blitt et av mine favoritt ritt. Går i meir eller mindre samme trase som Vasaloppet. 94km småkupert på grus og kjerrevei. Høg fart frå start til mål med kun korte power bakker. Må vera konstant på hugget heile veien! Action al the way!

Tenkt på Cykelvasan sida i fjor og har vært utrulig skjerpa mentalt inn mot rittet. Såpass mentalt forberedt at hovudet var langt meir slitent enn beina både søndag og mandag. Derfor litt treg blogg updaste!;)

Etter å vært nr 13 og 6 dei to forrige åra så var målet i år pallen! Vanskelig, men godt innen rekkevidde på ein bra dag.
Eg og Granberg sykla gjennom siste 30km på fredagen og la slagplanen for å kunne klare målsetninga. Ein nesten bombesikker plan teoretisk sett!;)

Perfekte værfohold med sol fra skyfri himmel bortsett frå startområdet som var dekka av skodde. 4 grader ved start var småkaldt!
Fekk fort varmen så snart startskuddet gjekk og vi kom opp i sola!:)

Første mila gjekk greit for seg. Før vi nærma oss litt trangere kjerreveier. Viktig å sitte langt framme for å unngå både splitt i feltet og farlige situasjoner. Satt stort sett omtrent fremst og var med på å holde farten oppe. Koster litt krefter, men viktig for å klare å holde posisjonen framme.
Kan egentlig oppsummere fra 1,5mil og nesten til mål på ein kort og grei måte.
Satt langt framme og hadde egentlig aldri noken veldig kritiske perioda med å holde meg der eg skulle vera. Granberg satt stortsett i front og holdt farten og tetta luker på små brudd som gjekk. Nett som Paulini bare uten kokain!;) Perfekt slik at eg kunne spare meg mest mulig. Farten gjekk i frå søndagstur til full speed heile tida. Sjelden veldig lang pause!
Ved ca 15km igjen fekk eg etter heroisk innsats frå team sjefen som hadda ragga skikkelig i dei Svenske skoger ein svært etterlengta cola! Hadde drukke jekla lite underveis pga at eg klarte å misse dei fleste langingane vi hadde. Regel rett såpass konsentrert og tunnelsyn! Så kudos til sjefen for den colaen var viktig!

Som mange ganger før på rittet så støta det ryttere fra team Tre Berg. Sveriges einaste proff lag på landevei. Dei hadde vel med 4-5mann til start og kjørte landeveis taktikk med å sende ryttere i brudd forsøk heile tida. Alle ganger så såg det veldig ufarlig ut. Samme gjorde det ved ca 14km igjen når Alexander Wetterhall gikk til. Fikk fort ca 15sek.
Granolini (Granberg) holdt jamnt trøkk i feltet og det virka som at alle regna med vi skulle ta gubben i front igjen.
Kilometrane fløy avgårde og posisjonskampen blei bare større og større i gruppa. Farten gjekk opp og ned, tydeligvis for mykje ned! For Wetterhall såg vi ikkje meir til. Kjørte drit strekt og holdt solo til mål!

Så skjønte at når det var nokre km igjen at det var 2plass det måtte kjøres for! ca 2-3km igjen. Fullstendig i dødens posisjon. Bakerst i gruppa og trangt som fy for å komme seg fram. Så går Wengelin til. Feltet strekker seg litt og det blir åpning på venstre flanke! Tråkker til og plutselig akkurat der eg skal vera. På hjulet til Wengelin. Her sitter eg heilt til det gjenstår omtrent et drøyt minutt av rittet.
Han vil heilt tydelig ha folk forbi. Litt heit i toppen så blir det sjølvssagt meg som blir liggande i front herfra. Turde ikkje stoppe opp og sleppe folk forbi i frykt for å bli slukt av heile feltet.
Så hadde bare ein ting å gjera! Gje flatpedal frå svingen inn på oppløpet å håpe ein real langspurt kunne holde heilt inn!
Oppløpet føltes uendelig langt! drøye 30 sekunder! Tok jo aldri slutt! Og dessverre var det nokre meter for langt. Heilt på slutten så kommer Wengelin og Stevenson forbi meg.
Pokker ta! Den sure fjerde plassen! So close to the podium!!!

Der og da var det ein skikkelig skuffelse, men i ettertid så er eg nøgd. Sjølv om målsetninga om pallen røyk. Trøster meg med å vera beste nordmann for andre år på rad. Og ikkje minst at eg heilt klart har kvaliteter nok til å kunne ta rotta på svenskene neste år! Bare snakk om marginer, litt is i magen i siste sving. Og ikkje minst at taktikken til meg og Granolini klaffer 100% i praksis også! Den fungerte perfekt, nesten heile rittet!
Må uansett få takke Granberg for at han offra seg så til de grader heile dagen! Takk mister!:)

Resultatliste:
http://results.vasaloppet.se/2015/?pid=list

No må hovudet omstillast og tunes inn mot Birken som begynner å nærme seg styggelig fort!

Men først denne veka her som innholder et par små ritt for å finpusse formen!
Anbefaler alle som vil komme i form til Birken om å ta turen til Raufoss for å kjøre Raufosskogen MTB førstkommende søndag! Håper vi ses der!:)

11894469_473386599529955_4635618430045219972_o 11234930_473385762863372_9026833912914534956_o 11856348_473385716196710_9044430553802164164_o 11890450_473385592863389_952801617854740230_o

Alle bilder er knipsa av Ove Sollie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3