Hjula går rundt igjen!

Veit nesten ikkje om eg tørr å publisera at eg endelig trener igjen og melder meg nesten 100% frisk for då blir eg vel sjuk igjen. Begynt å bli litt overtruisk serru!! Men vi får tru det går bra ;)
Men som sagt så er eg på hjula igjen og har denne veka endelig fått trent opp i mot det normale. Og har følt stor forskjell bare frå mandagens økt til dagens styrketråkk! Fantastisk å kunne sette seg på sykkelen igjen uten å føle det som ett forferdelig ork og nesten som ett hat fordi ingenting funka!

Har opp gjennom tida slitt mykje med sjukdom og helsa generelt, særlig ryggen. År etter år har eg fått lange avbrekk frå treninga som igjen har ført til lange opptreningsperioda for å komme tilbake til normalt nivå. Å når eg har vore tilbake igjen har gleden av å være frisk ofte blitt kortvarig pga nye problem. Dette har sjølvsagt tært på motivasjonen min til å holde på med denne galskapen som det faktisk er. Sei ka du vil, men det er jo egentlig det. Bruke så mykje tid, ressursar, og ikkje minst prioritere bort mykje anna kjekt. Dette for å sitte å slite på eit hardt lite sete som fører til sitte sår, kramper, osv….!
Og ja eg har mange ganger tenkt over dette. Kvifor, kvifor vil eg egentlig meg sjølv så “vondt”?
Vanskelig spørsmål egentlig, og i denne sjukdoms perioden sleit eg veldig med å finne svar på spørsmålet.
Har derfor gått ein lang runde med meg sjølv om eg i det heile orker slitet lenger! Og skal være så ærlig at eg på eit tidspunkt begynte å bli fortrulig med tanken på å “bare” være mosjonist. Slippe tanken på at eg MÅ trene. Men eg har folk rundt meg som er gode til å motivera når eg er langt nede. Faktisk ein som er kjempeflink! Klarte derfor å få hovudet til å tenke bort frå den tanken igjen. Heller sjå framover, på kva muligheter og utfordringer som enda er mulige å oppnå!
Dette har ført til at eg fant svaret på kvifor!
Det er jo mange ting, men trur kanskje hovedsvaret blir den enormt deilige følelsen dei få, ja kanskje mindre enn 5 dager i året der du føler kroppen er som ei maskin. Ei maskin som bare går og går. Følelsen av mjølkesyre som fullstendig uteblir. Det å bare kunne MATA på til du nesten stuper.
Det er svaret på kvifor det faktisk er vert å slite 361 dager i året for denne galskapen eller lidenskapen.

Den følelsen eg no har beskreve akte eg å å ha igjen! gir derfor gass igjen og er motivert som bare det no som denne sjukdomen ser ut til å snart sluppet taket! Og har ei stor og fin gulerot å sjå fram til den 9februar. Då blir da ei veka på Gran Canaria sammen med madamen, trening og kamerat Eikeset og dama hans.
Sykkel ferie for oss gutta og tanning for jentene! Med flotte værforhold kan vel ikkje ting bli bedre enn det :)

4 Comments:

  1. Utrulig kjekt å sjå du er på hjula igjen:) har nesten vert lit bekymra for deg. Stå på videre vidar dette klarer du:)

  2. Hmmm!! Då e da bare å komma seg på sykkelen igjen mister!!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Widget 3